MedWatch

Teva kan spare en kvart milliard på skatten ved at flytte amerikansk hovedkvarter

Det israelske medicnalselskab Teva kan skære godt 250 mio. kr. af sin skatteregning ved at rykke sin amerikanske base til delstaten New Jersey, rapporterer et lokalt medie.

Foto: /ritzau/AP/George Widman

Kåre Schultz burde muligvis overveje at rykke den amerikanske base for sit israelske medicinalselskab Teva til delstaten New Jersey, hvis han beslutter sig for at flytte hovedkvarteret fra sit nuværende hjem i delstaten Pennsylvania.

I hvert fald kan selskabet spare godt en kvart milliard kroner på sin skatteregning i forbindelse med sådan en flytning.

Det skriver Fiercepharma med henvisning til en artikel i det lokale medie New Jersey Biz.

Den såkaldte New Jersey Economic Development Authority har ifølge mediet sagt god for en 10-årige skattepakke for Teva, som vil spare selskabet 40 mio. dollars - eller 252 mio. kr. - hvis man flytter det amerikanske hovedkvarter til byen Parsippany i New Jersey.

Det forudsætter dog, at Teva går med til at fastholde 1000 arbejdspladser i byen.

Teva har allerede annonceret, at man overveje at flytte sit amerikanske hovedkvarter som et led i den massive spareplan, Kåre Schultz står i spidsen for at gennemføre. Den vil fjerne 14.000 stillinger på tværs af selskabet og skal spare det for 3 mia. dollars i årlige omkostninger.

Men selskabet har ifølge Fiercepharma endnu ikke truffet en beslutning om, hvorvidt man vil flytte basen eller bliver i Pennsylvania.

Beslutter Teva sig for at flytte til New Jersey, vil de komme i godt selskab, da selskaber som Johnson & Johnson, Novartis og Merck & Co. allerede har deres amerikanske hovedkvarterer i delstaten.

Teva opjusterer forventningerne

Kåre Schultz: Vi vil ikke længere give rabat, bare fordi folk beder om det

Kåre Schultz tror på effekt af generika-opsang

Kåre Schultz: Gældsbyrde og kompleksitet adskiller Teva fra Lundbeck

Danskere har investeret 695 mio kr i Kåre Schultz

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier