MedWatch

Amazon, JPMorgan og Warren Buffett har fundet topchefen til deres sundhedsalliance

De tre erhvervsgiganter Amazon, JPMorgan og Warren Buffetts Berkshire Hathaway har fundet manden, der skal stå i spidsen for deres fælles mission om at omkalfatre det amerikanske sundhedssystem, og valget er faldet på en Harvard-professor.

Atul Gawande (tv.), den nye chef for Amazon, JPMorgan og Warren Buffets fælles sundhedsselskab, er her fotograferet sammen med Barack Obama i et debatpanel på Carnegie Mellon University i Pittsburgh, Pennsylvania, USA. | Foto: AP Photo/Susan Walsh

Harvard-professoren, kirurgen og forfatteren Atul Gawande bliver adm. direktør for det sundhedsselskab, som Amazon, JPMorgan og Warren Buffets investeringsselskab Berkshire Hathway har oprettet i fællesskab.

Det skriver de tre stiftere i en pressemeddelelse.

Detaljerne er fortsat sparsomme om det fælles sundhedsselskab, som endnu ikke fået et navn. Men de tre stiftere har erklæret, at virksomheden skal lave om på det amerikanske sundhedssystem, som i stifternes optik er blevet alt for dyrt og komplekst.

Både Novo Nordisks topchef Lars Fruergaard Jørgensen og Pfizers topchef Ian Read har tolket budskabet i retning af, at den nye sundhedsalliance især skal gøre op med de amerikanske mellemmænd - pharmacy benefit managers.

De tre stiftere skriver, at selskabet får hovedkvarter i Boston, og at det vil være et uafhængigt firma, som er "fri fra incitamenter og restriktioner om profitskabelse." 

Derudover medfører ansættelsen af Atul Gawande ikke meget nyt om selskabets konkrete planer.

Warren Buffett (tv.), Amazons adm. direktør Jeff Bezos (midten) og JPMorgans adm. direktør Jamie Dimon (th.) er gået sammen om at oprette et sundhedsselskab. | Foto: AP
Warren Buffett (tv.), Amazons adm. direktør Jeff Bezos (midten) og JPMorgans adm. direktør Jamie Dimon (th.) er gået sammen om at oprette et sundhedsselskab. | Foto: AP
 

"Systemet er i stykker, og det er muligt at forbedre," skriver Atul Gawande i pressemeddelelsen.

"Nu har jeg opbakning fra disse bemærkelsesværdige organisationer til at forfølge missionen med endnu større virkning for mere end en million mennesker (som arbejder i Amazon, JPMorgan og Berkshire Hathaway, red.) og i samme ombæring skabe bedre sundhedsmodeller for alle. Arbejdet vil tage tid, men det skal gøres," skriver Atul Gawande videre.

Novo-topchef om ny amerikansk sundhedsalliance: "Der er behov for forandring"

Pfizer-chef: Amazons sats på sundhed er godt for medicinalfirmaer

Amazon, JPMorgan og Warren Buffet går sammen om ny sundhedsgigant 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier