MedWatch

Amazon, JPMorgan og Warren Buffet går sammen om ny sundhedsgigant

Tre af de allerstørste navne i amerikansk erhvervsliv - Amazon, JPMorgan og Berkshire Hathaway går sammen om at skabe et helt nyt sundhedsselskab. Detaljerne er få, men målet er at lave helt om på den amerikanske sundhedssektor.

Jeff Bezos og Amazon går sammen med JPMorgan og Warren Buffets Berkshire Hathaway om et nyt selskab, der skal sørge for sundhedspleje til de tre virksomheders ansatte. Foto: /ritzau/AP

Dagen er kommet, hvor den vidtrækkende teknologikæmpe Amazon træder ind i sundhedssektoren. Og virksomhedens topchef, Jeff Bezos, ankommer ikke alene.

Amazon er gået sammen med den amerikanske storbank JPMorgan og aktieinvestoren Warren Buffets konglomerat, Berkshire Hathaway, om at skabe en ny, uafhængig virksomhed, som ifølge de tre selskaber skal lave om på det amerikanske sundhedssystem.

Det skriver selskaberne i en pressemeddelelse.

”De svulmende omkostninger ved sundhedspleje er som en sulten bændelorm for den amerikanske økonomi. Vores sammenslutning kommer ikke med svaret til problemet. Men vi accepterer heller ikke, at det skulle være uundgåeligt,” skriver Warren Buffet i pressemeddelelsen.

”I stedet deler vi en tro på, at vores kollektive ressourcer bag de største talenter i landet med tiden kan sætte de stigende sundhedsomkostninger i bero og samtidig forbedre patienters resultater og tilfredshed,” fortsætter han.

Få detaljer

Pressemeddelelsen er sparsom med detaljer om det nye selskab.

De tre selskaber skriver dog, at det nye selskab skal fokusere på "teknologiske løsninger, som giver amerikanske ansatte og deres familier simpel, gennemsigtig sundhedspleje i høj kvalitet og til en rimelig pris."

Samtidig skriver selskaberne, at det nye selskab ikke vil have til formål at skabe overskud, og at det vil være uafhængigt af de tre kæmper.

"Selvom det vil blive svært, så vil det være indsatsen værd, hvis vi kan reducere sundhedsplejens byrde på økonomien og samtidig forbedre resultaterne for vores ansatte og deres familier," skriver Jeff Bezos i pressemeddelelsen.

De tre selskaber skriver, at de vil offentliggøre flere detaljer på et uspecificeret senere tidspunkt.

Amazon, JPMorgan og Berkshire Hathway beskæftiger til sammen ca. 1,2 mio. ansatte.

Amazon spekulerer i medicinsk indtog

Ny analyse forudser Amazons indtog på lægemiddelområdet

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier