MedWatch

Ny analyse forudser Amazons indtog på lægemiddelområdet

Ligesom Goldman Sachs forventer også investeringsbanken Leerink Partners, at Amazon varmer op til at udvide forretningen og træde ind på markedet for handel med lægemidler.

Foto: ritzau/AP/Richard Drew

Internetkæmpen Amazon gør sig alvorlige overvejelser om et indtog på lægemiddelområdet.

Det skriver flere amerikanske medier, herunder BusinessInsider, på baggrund af en ny analyse fra investeringsbanken Leerink Partners, der nævner, at Amazon kan være i dialog med mellemstore indkøbsorganisationer, de såkaldte PBM'ere (pharmacy benefits manager), i et forsøg på at indgå aftaler, der kan gøre det muligt for Amazon at drive apotekervirksomhed.

Dermed gentager Leerink Partners hovedbudskabet fra en tidligere Goldman Sachs-analyse, der så nærmere på Amazons muligheder for at trænge ind i medicinalindustrien.

Dengang lød det blandt andet, at Amazon frem for at gå efter at erstatte apoteker med det samme, muligvis vil starte med at samarbejde med en af indkøbsorganisationerne, og denne analyse synes Leerink-rapporten af understøtte.

"Det kan tage cirka 24 måneder at opnå licens i 50 stater, men vores eksperter mener, at det er denne retning, Amazon bevæger sig i," skriver Leerink Partners ifølge BusinessInsider i sin analyse.

Goldman-rapport: Amazons muligheder i life science  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier