MedWatch

Amazon spekulerer i medicinsk indtog

Rygterne om Amazons forestående indtog i leveringen af receptpligtig medicin tager til, og det får den etablerede apotekerbranche til at ryste i bukserne.

Foto: /RITZAU/AP/Doug Strickland

Hvem bringer medicinen ud? Det gør Amazon måske i fremtiden. I hvert fald flyver rygterne omkring distributionskæmpens snarlige indtog på medicinmarkedet på kryds og tværs. Og traditionelle medicindistributører har god grund til at være nervøse, for Amazon har det med at fundamentalt ændre på de brancher, som de går ind i.

Det skriver Berlingske

”Amazons strategi er altid, at de vil være billigst. Så tager de lynhurtigt markedsandele og sætter konkurrenterne skakmat,” siger Morten Suhr Hansen, der er adm. direktør i rådgivningsvirksomheden Subscrybe og følger Amazon tæt.

Amazon har ikke officielt bekræftet, at de vil gå ind i receptmedicin, men ikke desto mindre har virksomheden holdt adskillige møder med folk inden for medicinalbranchen. Koncernen har også hyret flere folk inden for området.

Hvis det viser sig at være rigtigt, er det dårlige nyheder for især de fire største apotekerkæder i USA, Walgreens, Boots Alliance, CVS og Rite Aid. Selskaberne har allerede tabt en stor portion af deres markedsværdi, fordi investorerne er flygtet i frygt for Amazons indtog på markedet.

 Ny analyse forudser Amazons indtog på lægemiddelområdet

 Ny teknologi vender op og ned på sundhedssektoren 

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier