MedWatch

Japanere smider flere milliarder i kræftalliance

Japanske Daiichi Sankyo har udvidet et samarbejde med et canadisk antistof-selskab på kræftområdet og underskrevet en ny licensaftale med en potentiel værdi på 3 mia. kr.

Foto: Colourbox

I 2016 indgik japanske Daiichi Sankyo og canadiske Zymeworks et samarbejde om udvikling af bispecifikke antistoffer mod kræft, og nu har de to selskaber udvidet den alliance.

Det skriver Fiercebiotech.

For et par år siden licenserede Zymeworks sine teknologiplatforme Azymetric og Efect til sin medicinalpartner, som bruger dem til at udvikle bispecifikke antistoffer. Dengang blev der ikke meldt noget om beløbene i aftalen, som både inkluderer en forhåndsbetaling, samt milepæle og royalties.

Denne gang får Daiichi Sankyo to nye licenser fra partneren til udvikling af lægemidler via teknologi-platformene, og her har man været mere meddelsom i forhold til de økonomiske detaljer. Zymeworks får til at begynde med 18 mio. dollars for adgang til teknologien, og herudover kan man tjene 466,7 mio. dollars i milepæle og trinindelte salgsprocenter.

Aftalen kan dermed i yderste instans have en værdi af 484,7 mio. dollars, eller omkring 3 mia. kr.

Ifølge Fiercebiotech har Zymeworks indgået en lang række aftaler i de senere år. Blandt andet gav man i november sidste år Janssen rettigheder til at udvikle seks bispecifikke antistoffer.

Det gav en forhåndsbetaling på 50 mio. dollars, og kan medføre kliniske milepæle på 282 mio. dollars og salgsrelaterede betalinger på hele 1,12 mia. dollars.

Daiichi indgår tredje canceraftale på to uger

GSK indgår milliardaftale om antistof

Canadiere indgår milliardaftale med J&J om bispecifikke antistoffer

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier