MedWatch

Canadiere indgår milliardaftale med J&J om bispecifikke antistoffer

Johnson & Johnson er gået sammen med et canadisk biotekselskab om udvikling af bispecifikke antistoffer i en aftale, der kan løbe op i en værdi på mere end 9 mia. kr.

Den amerikanske life science-kæmpe Johnson & Johnson har hyret et canadisk biotekselskab til at hjælpe sig med at udvikle en række bispecifikke antistoffer – et arbejde som man har øremærket et markant milliardbeløb til.

Det skriver Endpoints News.

Vancouver-baserede Zymeworks, som gik på børsen tidligere i år, har mandag annonceret den nye aftale med J&J, som giver biotekselskabet 50 mio. dollars i hånden nu og her. Hertil kan komme op til 282 mio. dollars i milepælsbetalinger relateret til udvikling af midlerne og op til 1,12 mia. dollars i kommercielle milepælsbetalinger.

Dermed kan Zymeworks tjene 1,452 mia. dollars, svarende til 9,3 mia. kr., samt trininddelte royalties af salget.

Biotekselskabet har allerede samarbejdsaftaler med Merck/MSD, Eli Lilly, Celgene, GSK og Daiichi Sankyo, og man har ifølge Endpoints News nu mulighed for at tjene i alt 6 mia. dollars gennem sine samarbejdsaftaler.

J&J’s datterselskab Janssen Biotech skal gennem den seneste aftale bruge partnerens ekspertise og teknologiplatforme til at udvikle seks bispecifikke antistoffer rettet mod biologiske mål, som man selv udvælger.

Zymeworks har udviklet platformen Azymetric, som gør det muligt at omdanne monospecifikke antistoffer til bispecifikke antistoffer, der kan binde til to forskellige biologiske mål. Samtidig har man udviklet platformen Efect - et bibliotek af modificerede versioner af de dele af et antistof - fragment crystallizable (Fc) – som interagerer med receptorproteiner på overfladen af celler.

Der meldes ikke noget om mål eller terapeutiske områder, men Zymeworks’ egen pipeline består udelukkende af kandidater mod kræft, og de to samarbejdsaftaler, som selskabet har afsløret sygdomsområder for, er begge inden for immunonkologi.

Så kan man ellers selv gætte på J&J’s ambitioner med aftalen.

Daiichi indgår tredje canceraftale på to uger

GSK indgår milliardaftale om antistof

Amgen indgår milliardaftale med biotekdarling

Forsiden lige nu

Reuters: Kinesere vil købe J&J's diabetesforretning

Amerikanske Johnson & Johnson kan være på vej til at sælge sin forretning for diabetesudstyr for godt 24 mia. kr., efter flere kinesiske aktører ifølge Reuters har vist interesse i at overtage forretningsdelen.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier