MedWatch

Falleret fedmeselskab finder endelig en køber

Amerikanske Orexigen, som tidligere var blandt de nærmeste rivaler til Novo Nordisk på det amerikanske fedmemarked, er efter at være gået i betalingsstandsning nu blevet solgt for et trecifret millionbeløb. Køberen overtager blandt andet et lægemiddel mod fedme, som netop er blevet lanceret i Danmark til halv pris af Novos Saxenda.

Foto: Colourbox

For godt en måned siden gik det amerikanske biotekselskab Orexigen i betalingsstandsning efter at have kæmpet en økonomisk kamp gennem længere tid og sat sig selv til salg, men nu har man fundet en køber af selskabet.

Det skriver Endpoints News.

Køberen er et nyoprettet selskab kaldet Nalpropion Therapeutics og prisen lyder på 75 mio. dollars, eller omtrent 460 mio. kr. Med opkøbet overtager Nalpropion alle Orexigens aktiver, herunder de globale rettigheder til lægemidlet Contrave til behandling af fedme.

Det produkt har gennem længere tid været den nærmeste rival til Novo Nordisks fedmebehandling Saxenda på det amerikanske marked. Orexigen skriver i en pressemeddelelse om salget, at Contrave er det hyppigst brugte lægemiddel mod fedme i USA med mere end 2,5 millioner recepter og mere end 100.000 unikke recepter siden sin lancering i USA i 2014.

Det amerikanske marked har udover Contrave og Saxenda også bestået af midlerne Qsymia og Belvig fra biotekselskaberne Vivus og Arena.

Men selvom Contrave har klaret sig fint i forhold til antallet af recepter, så har alle tre biotekselskabers billigere, orale fedmemidler været kommercielle skuffelser. Omvendt solgte Saxenda, et injicerbart lægemiddel, som koster noget mere, i 2017 for godt 2,5 mia. kr.

Netop lanceret i Danmark

Contrave er også godkendt i Europa under navnet Mysimba, og her blev lægemidlet for nylig lanceret på det danske marked. Her er det den norske medicinal- og medicodistributør Navamedic, der står for salget.

Prisen på Mysimba i Danmark er ifølge Navamedic halvdelen af prisen på Saxenda, som har været på markedet i både USA og EU - herunder Danmark - siden 2015.

Mens Contrave/Mysimba står over for at få en ny ejer, så er det endnu ikke givet, at det bliver Nalpropion. Orexigen bemærker i sin pressemeddelelse, at man stadig har mulighed for at takke ja til "højere eller bedre tilbud". Sådanne tilbud skal afleveres senest 21. juni.

Novo Nordisks nærmeste fedmerival går i betalingsstandsning 

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg 

Novo om fedmemarked: "Vi er ikke alene, men vi har et forspring på 5-10 år" 

Analytiker om nye fedmedata fra Novo Nordisk: Det lover rigtig positivt  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier