MedWatch

Amerikansk Novo-rival sætter sig selv til salg

Novo Nordisks nærmeste rival på det amerikanske marked for fedmebehandling sår tvivl om sin egen overlevelse og lægger blandt andet op til, at et salg eller en fusion kan komme på tale.

Foto: Colourbox

Det amerikanske biotekselskab Orexigen, der er den nærmeste rival til danske Novo Nordisk på markedet for medicinsk behandling af fedme, kan snart være fortid.

Selskabet har meddelt markedet, at man vil gå i gang med at undersøge, om det er muligt at fortsætte driften og leve op til sine gældsforpligtelser.

Det skriver Endpoints News.

Selskabet skriver, at man vil få svært ved at betale sine kreditorer, hvis ikke omsætningen rammer 100 mio. dollars i indeværende regnskabsår. Ledelsen anslår, at omsætningen vil ramme sølle 18-19 mio. dollars i tredje kvartal.

Orexigen undersøger alle muligheder for at ”adressere sine likviditetsbehov”. Det kan indebære, at genforhandle gæld eller rejse flere penge, men det kan ifølge selskabet også ende med et salg af virksomheden eller en fusion med et andet selskab.

Ledelsen anslår, at der var omkring 70 mio. dollars i likvide beholdninger i selskabet ved udgangen af september 2017.

Får baghjul af Novo

Orexigen er ét af tre biotekselskaber i USA, som har forsøgt at kultivere et marked for behandling af fedme med lægemidler, inden man fik følgeskab af den danske medicinalkoncern Novo Nordisk i 2015.

I forhold til antallet af receptudskrivninger har biotekselskabet klaret sig ganske pænt med sit produkt Contrave og har givet baghjul til konkurrenterne Vivus og Arena. Men de tre biotekselskaber har alle forholdsvis beskedne prisskilte på deres midler, og målt i værdi har salget ikke taget fart for nogen af dem.

Salget af Contrave, som udgør stort set hele forretningen for Orexigen, forventes at ligge på 17-18 mio. dollars i tredje kvartal, mens det i kvartalet inden var på godt 20 mio. dollars. Til sammenligning omsatte Novo Nordisks fedmemiddel Saxenda for 1,225 mia. kr. – eller 193 mio. dollars – i de første seks måneder af 2017.

Orexigen havde tidligere et samarbejde med japanske Takeda om sit fedmemiddel, men partneren bakkede ud af det samarbejde i 2016.

Biotekselskabet er noteret på Nasdaq og i april 2015 nåede aktien et højdepunkt på 81 dollars stykket, men siden er det gået med hastige skridt i den forkerte retning, og tirsdag i denne uge sluttede aktien i pris på 1,89 dollars stykket. Det giver ifølge Endpoints News selskabet en markedsværdi på blot 28 mio. dollars.

 Orexigen overtager rettigheder til fedmemiddel i USA 

 Novo-dominans: Rival kaster håndklædet i ringen 

 Novo-middel trækker ned i amerikansk fedmemarked 

 Novos fedmerival får hug for TV-reklame 

 Novo-konkurrenter på vej med ny version af fedmeprodukt 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier