MedWatch

Prioriteringsinstitut afviser eksem-middel fra Sanofi

Midlet Dupixent fra Sanofi og Regeneron er for dyrt til rutinemæssig brug, mener prioriteringsorganet NICE, der regulerer brugen af medicin i England og Wales. I Danmark har Medicinrådet godkendt brug.

Foto: Colourbox

National Institute for Clinical Exellence (NICE) kan ikke umiddelbart anbefale Dupixent (dupilumab), som standardbehandling af voksen med moderat til svær atopisk eksem.

Det fremgår af et udkast til prioriteringsorganets afgørelse, der nu er sendt i høring.

Selvom NICE anerkender midlets effekt så lægger det alligevel op til at afvise brug af midlet i det offentlige engelske og walisiske sundhedsvæsen, da prioriteringsorganet ikke føler sig overbevist om, at midlets pris står mål med gevinsten ved behandling.

I Danmark lykkes det i januar for de to selskaber Sanofi og Regeneron, der står bag Dupixent, at opnå Medicinrådets godkendelse til brug af midlet til samme gruppe af patienter, hvor midlet ifølge Medicinrådets vurdering tilbyder en "markant forbedring i sygdomsbyrden".

I forbindelse med den danske vurdering af lægemidlet anslog regionernes fælles medicinindkøber Amgros, at behandling med Dupixent årligt vil medføre meromkostninger på 134.703 kr per patient sammenlignet med behandling af patienter, der kun tilbydes såkaldt optimeret lokalbehandling.

Det vil i første år give det danske sundhedsvæsen meromkostninger på ca. 38 mio. kr. voksende til ca. 82 mio. kr. efter fem års rutinemæssig brug af midlet.

Dupixent er et humant monoklonalt antistof, der hæmmer signaleringen af de to signalproteiner interleukin-4 og interleukin-13, som fører til inflammation i forbindelse med en række inflammatoriske sygdomme som både eksem og astma.

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier