MedWatch

Blockbuster fra Sanofi og Regeneron nærmer sig ny indikation

Eksemmidlet Dupixent fra franske Sanofi og dets datterselskab Regeneron har vist så gode resultater ved behandling af patienter med astma, at midlet også i den indikation spås blockbusterpotentiale.

Foto: Jacques Brinon/AP/Ritzau

Det storsælgende eksemmiddel Dupixent kan være på vej med godkendelse i en ny indikation.

I hvert fald har midlet fra den franske medicinalkoncern og dets amerikanske datterselskab Regeneron netop mødt sine to primære effektmål i et fase 3-studie af patienter med ukontrolleret og vedvarende astma.

Dupixent reducerede hyppigheden af alvorlige astmaanfald med 46 procent i den overordnede patientgruppe og med 60-67 procent hos patienter med høje niveauer af eosinofil-celler, der indgår i kontrolmekanismer associeret med allergi og astma.

I studiet medvirkede 1902 patienter, heraf 1795 voksne og 107 teenagere.

Det skriver Fiercepharma.

Sanofi forventer at indgive en registreringsansøgning til de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, i slutningen af året, og Bernstein vurderer, ifølge fiercepharma, at midlet allerede seks måneder efter vil ramme markedet, hvor det forventes at kunne indbringe op mod 2,5 mia. dollars.

Andre analytikere spår Dupixent i den nye indikation et endnu højere salg startende ved 137 mio. dollars i 2018 for derefter hurtigt at stige til 2,7 mia. i 2020 og 4,1 mia. i 2022 – og det endda med en estimeret penetrationsgrad i markedet på blot fire til fem procent.

Og heri ligger også det store spørgsmål. Sanofi og Regeneron er nemlig ikke de eneste, der kæmper for en bid af det lukrative astma-marked.

GlaxoSmithKline er med sin Nucula allerede markedsleder, og i sidste uge kunne AstraZeneca og Amgen fremvise positive fase 2-data mod svær astma ved behandling med midlet tezepelumab, der ligesom Dupixent er blevet spået blocbusterpotentiale.

Darzalex nærmer sig ny indikation i Europa

Sanofi får gennembrud i USA

Sanofis eksemhåb får tidlig adgang til det britiske marked

Ny Darzalex-godkendelse giver Genmab trecifret millionbeløb

Forsiden lige nu

FDA vil lette vejen til markedet for medicin mod Alzheimers

De amerikanske lægemiddelmyndigheder vil lempe kravene til godkendelse af lægemidler mod Alzheimers, fordi forskning viser, at sygdommen indtræder tidligere end hidtil antaget. Lægemiddeludviklingen og godkendelse heraf derfor skal tilpasses derefter, mener FDA-boss Scott Gottlieb.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier