MedWatch

Sanofi overvejer nyt dengue-fremstød trods filippinsk opstandelse

Selvom Sanofi har været en tur igennem vridemaskinen i Filippinerne over dets vaccine mod denguefeber, har selskabet ikke forkastet idéen om at søge amerikansk godkendelse.

Foto: /ritzau/AP/Bullit Marquez

Franske Sanofi har ikke opgivet håbet for dets vaccine mod den myggebårne virus dengue feber, Dengvaxia.

I et nyligt interview siger chefen for Sanofi Pasteur, David Loew, at man fortsat overvejer at søge om godkendelse af vaccinen i USA, også på trods af de problemer, som virksomheden har haft i Filippinerne.

Det skriver Reuters.

Filippinerne er indtil videre det eneste land, som har forsøgt sig med et større vaccinationsprogram med Sanofi-vaccinen, men da det i slutningen af sidste år kom frem, at der var problemer med Dengvaxia, vendte stemningen meget hurtigt. Vaccinationsprogrammet og godkendelsen af Dengvaxia blev suspenderet i landet, og flere røster har anklaget vaccinen for at være skyld i dødsfald blandt de 800.000 børn, som er blevet vaccineret.

David Loew afviser, at vaccinen har været skyld i dødsfald eller at Sanofi har handlet mod bedre vidende.

"Gennem hele udviklingen har vi altid arbejdet sammen med Verdenssundhedsorganisationen (WHO) og eksperter i dengue. Vi har altid været transparente," siger han til Reuters, og tilføjer, at selskabet har været i stand til at handle anderledes.

Sanofi skal træffe beslutningen om, hvorvidt man vil søge om godkendelse til Dengvaxia ved de amerikanske lægemiddelmyndigheder (FDA), inden for de næste to måneder. Og de arbejder også på en test som kan bruges inden vaccinationen.

Filippinerne sagsøger Sanofi over dødsfald

Filippinerne sløjfer godkendelse af Sanofis denguefeber-vaccine

Sanofis blockbuster-håb for ny vaccine vakler 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier