MedWatch

Sanofis blockbuster-håb for ny vaccine vakler

Nye og markante sikkerhedsproblemer med Sanofis vaccine mod dengue-feber får selskabet til at nedskrive værdien af projektet, mens Takeda rykker længere frem med en rival.

Foto: Andre Penner/AP/POLFOTO

Nye studier med Sanofis vaccine mod den tropiske sygdom dengue-feber, Dengvaxia, har vist bekymrende data, og det kan potentielt skyde huller i ambitionerne for vaccinen, der har kostet Sanofi 1,5 mia. dollars og taget 20 år at udvikle.

Det skriver Endpoints.

Sanofi fortæller, at selskabets forskere har opdaget, at Dengvaxia kan udgøre en risiko overfor patienter, som bliver vaccineret uden tidligere at have været udsat for smitten. Disse personer kan nemlig opleve en markant værre reaktion, når de bliver udsat for deres første infektion, hvis de er vaccineret med Dengvaxia. Kroppen reagerer nemlig overfor den første smitte, som om det var anden gang, de kom i kontakt med den – og dengue-feber er normalt farligst i anden omgang.

Som resultat nedskriver Sanofi værdien af vaccinen med 120 mio. dollars (cirka 753 mio. kr.), hvilket er et markant højere beløb, end virksomheden indtil videre har tjent på vaccinen. Det var ellers håbet, at vaccinen skulle hjælpe Sanofi med at hanke op i sin pipeline, der har fået solide knubs gennem de sidste par år. Der har endda været blockbuster-håb for vaccinen.

Sanofi vil nu indsnævre anvendelsen af vaccinen til personer, som allerede har været syge med dengue-feber en gang før.

De nye resultater sætter også Sanofi i en mere skrøbelig position i forhold til japanske Takeda, som også arbejder på en vaccine mod dengue-feber. Japanernes vaccine er for øjeblikket i fase 3, og indtil videre ikke meddelt noget om tilsvarende problemer med deres vaccine.

Takeda har også overtaget på udviklingen af en Zika-vaccine, et projekt som Sanofi måtte droppe tilbage i september efter en reduktion i støtten fra den amerikanske regering.

Takedas dengue vaccine udfordrer Sanofis ditto

Takeda møver sig ind på vaccineområde med rekordstort studie

Sanofi skyder gang i denguefeber-vaccine

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier