MedWatch

Regeringen: Lægemiddelstyrelsen skal hjælpe industrien med kontakt til læger

I sin vækstplan for life science, der bliver offentliggjort kl. 9.30 i dag, vil regeringen foreslå et nyt system for, hvordan medicinalselskaber skal gøre læger opmærksomme på ændringer, anbefalinger og advarsler om deres medicin, hvor Lægemiddelstyrelsen spiller en hovedrolle. Det skriver Børsen.

Foto: Ricky John Molloy/Polfoto

Når et medicinalselskab fremover skal sprede budskabet om ændringer i indlægssedler, nye anbefalinger eller vigtige advarsler om deres medicin, så skal de ikke længere selv tage kontakt til lægerne.

I stedet skal de informere Lægemiddelstyrelsen om nyhederne, der så ved hjælp af CPR-registeret vil sende informationerne videre til de relevante lægers e-Boks.

Det skriver Børsen.

Forslaget er et forsøg på at lette den administrative byrde hos life science-virksomheder og indgår som en del af regeringens vækstplan for life science, der bliver fremlagt kl. 9.30 fredag i Lundbecks hovedkvarter i Valby.

"Vi skal prøve at få nogle nye Novo Nordisk, Lundbeck, Genmab, Leo Pharma osv. Dem har vi ikke set et stykke tid, og dem vil vi gerne have frem på banen. Derfor skal vi øge agiliteten i lovgivningen, så vi hele tiden sikrer, at der kan opstå flere vækstvirksomheder," siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til Børsen.

Regeringens mål med vækstplanen for life science er at øge eksporten fra life science-virksomheder med ca. 100 mia. kr. frem mod 2025 - en fordobling af den nuværende eksport. Til det formål har regeringen afsat 30 mio. kr. om året.

Brancheforeninger: Her er vores ønsker til vækstplan for life science

Innovationsmiljøer: Sådan sikrer vi fremtidens life science-successer 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier