MedWatch

2018-prognosen i fokus i Lundbeck-regnskab - lavere skat i sigte

Forventningerne til 2018 og udsigten til en lavere skatteprocent som følge af en amerikansk reform vil være i fokus, når Lundbeck aflægger årsregnskab onsdag morgen. De langsigtede forventninger lader dog formentlig vente på sig, indtil Lundbeck har fundet en ny permanent topchef.

Foto: Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

Forventningerne kommer i fokus, når Lundbeck præsenterer årsregnskab onsdag morgen. Selskabet nåede allerede i tredje kvartal sit langsigtede mål om en driftsmargin på 25 pct., og analytikere spår også en forbedring af lønsomheden næste år.

Alligevel bliver der sandsynligvis ikke offentliggjort nye langsigtede mål allerede onsdag, da selskabet er på jagt efter ny topchef som erstatning for Kåre Schultz, der forlod virksomheden med udgangen af oktober. Tanken er, at en ny topchef selv skal have lov til at sætte sit aftryk på de langsigtede ambitioner.

"Jeg vil ikke udelukke det, men hælder dog mest til, at Lundbeck venter med at offentliggøre langsigtede mål til efter en ny topchef har sat sig i sædet," siger Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Analytikere venter pænere tal

Resultatmæssigt ventes Lundbeck trods dollarsvækkelsen at levere pæne tal. I hvert fald tipper analytikernes estimater for fjerde kvartal mod toppen af Lundbecks egen prognose.

Der ventes en omsætning på 4458 mio. kr. i fjerde kvartal og et driftsresultat på 1049 mio. kr., viser en rundspørge foretaget af Ritzau Estimates.

Det vil bringe Lundbecks årsomsætning op på 17,3 mia. kr. og driftsresultat op på 4524 mio. kr. Til sammenligning lyder Lundbecks seneste forventning på en omsætning på 16,9 til 17,4 mia. kr. og et driftsresultat på 4,3 til 4,6 mia. kr.

"Vi venter, at tallene for fjerde kvartal af 2017 afspejler en positiv påvirkning fra en langsom generiske udvanding af Sabril (epilepsimiddel, red.) samt en robust vækst i salget af nøgleprodukter. Fokus vil være rettet mod selskabs guidance for 2018 og påvirkningerne af den amerikanske skattereform, som kan reducere Lundbecks skatteprocent til cirka 20 pct. fra et guidet niveau på 23-25 pct.," vurderer analytiker i Jyske Bank, Frank Hørning Andersen, i en kommentar.

I forhold til 2018-prognosen venter han, at Lundbeck vil spille ud med en bred prognose for 2018 blandt andet på grund af usikkerhed om, hvor hurtigt kopimedicin vil spise af Lundbecks salg af Sabril og huntingtonsmedicinen Xenazine, der begge er ramt af patentudløb.

Tocifret vækst til nøgleprodukter

Lundbecks vækst drives fortsat af de fem nøgleprodukter: skizofrenimidlet Abilify Maintena, antidepressivet Trintellix/Brintellix, Rexulti, der bruges til behandling af skizofreni og depression, Onfi til behandling af epilepsiformen Lennox-Gastaut-syndrom og Northera til behandling af svimmelhed eller fortumlethed hos eksempelvis patienter med Parkinsons sygdom.

I fjerde kvartal venter analytikerne, at salget af de fem produkter voksede med 28 pct. til 2387 mio. kr.

For næste år estimerer analytikerne en omsætning på 17,9 mia. kr. og et driftsresultat på 4811 mio. kr. svarende til en driftsmargin på 27 pct. Lundbecks fem nøgleprodukter estimeres at bidrage med en fremgang på 36 pct. til 8891 mio. kr. i 2018.

Donald Trump kommer Lundbeck til undsætning: Sikrer skattegevinst i USA 

Medie: Investorer tvivler på Lundbecks vækststrategi 

Lundbeck trækker kopifirmaer i retten: "Vi ville hellere bruge kræfter på noget andet" 

Lundbeck og Teva afslutter erstatningssag til trecifret millionbeløb 

Trump får danske medicinalselskaber til at bruge rekordhøje summer på lobbyisme 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier