MedWatch

Lundbeck trækker kopifirmaer i retten: "Vi ville hellere bruge kræfter på noget andet"

Fem kopiproducenter, som vil lave generiske versioner af Lundbecks milliardomsættende antidepressiv Trintellix i USA, er blevet trukket i retten af det danske selskab. Ifølge selskabet er man tvunget til at anlægge sagerne, som man helst var foruden.

Foto: Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

Det danske medicinalselskab Lundbeck har sat sine advokater i sving i USA, hvor man har anlagt sager mod fem generikaproducenter med beskyldninger om patentkrænkelse. Men ifølge selskabet er de forestående juridiske kampe sådan set ikke nogen, man selv har startet, og man havde allerhelst undgået dem.

"Vi bliver jo tvunget til at anlægge de sager. Vi var langt helst fri. Det er ikke os, der har initieret det, selvom det er os, der anlægger sagerne," siger Lundbecks pressechef, Mads Kronborg, og tilføjer:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Evaxion sparer stort millionbeløb til klinisk forsøg gennem MSD-partnerskab

Efter Evaxion har indgået en samarbejdsaftale med amerikanske MSD, som stiller sit blockbuster-middel Keytruda frit til rådighed i et fase 2b-forsøg, står det danske biotekselskab til at spare i omegnen af 50 mio. kr. uden at skulle afgive nogen kommercielle rettigheder til en mulig kombinationsbehandling.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier