MedWatch

Donald Trump kommer Lundbeck til undsætning: Sikrer skattegevinst i USA

Det danske medicinalselskab Lundbeck kommer ifølge amerikansk investeringsbank til at nyde godt af den amerikanske præsident Donald Trumps skattereform.

Lundbeck har sit hovedsæde i Valby lidt uden for København. Her kan man glæde sig over den amerikanske skattereform, der i den grad kommer til det danske medicinalselskab til gode. | Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Mens fremtidens vækst er et stort spørgsmålstegn, kan det danske medicinalselskab Lundbeck glæde sig over, at den amerikanske skattereform i den grad kommer selskabet til gode.

I hvert fald hvis man skal tro den amerikanske investeringsbank Jefferies.

Fra en forventet skatteregning på nuværende tidspunkt på omkring 35 pct., forventer Jefferies, at den nu blot vil ligge på mellem 26 pct. og 27 pct. frem mod 2021, hvorefter den vil ligge på ca. 25 pct.

»Vi var overraskede over at høre, at Lundbeck så markant vil få gavn af den nyligt implementerede, amerikanske skattereform som følge af selskabets meget profitable neurologiske forretning,« skriver Jefferies i en analyse efter den nyligt afholdte JP Morgan-konference i San Francisco.

Den neurologiske forretning består af lægemidler mod flere forskellige sygdomme, og den tæller bl.a. det tilkøbte lægemiddel Northera, som virker mod svimmelhed og ildebefindende ved for lavt blodtryk.

Lundbeck befinder sig i øjeblikket i en situation, hvor årsregnskabet for 2017 forventes at blive det bedste finansielle resultat nogensinde. Til gengæld har både analytikere og investorer svært ved at se, hvor fremtidens vækst skal komme fra.

Det skyldes, at selskabets pipeline er meget tynd, og samtidig står det danske medicinalselskab foran flere patentudløb.

Om det er den situation, der for nylig fik to af selskabets topdirektører til at holde brandudsalg af aktier, skal være usagt.

Faktum er dog, at den midlertidige adm. direktør, Anders Götzsche, og koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling, Anders Gersel Pedersen, siden maj 2017 har solgt Lundbeck-aktier for 325 mio. kr. og scoret en fortjeneste på ca. 200 mio. kr.

Jefferies holdt i øvrigt for nylig et møde med Lundbeck-ledelsen, og her var meldingen, at der ikke var noget nyt omkring jagten på tidligere topchef Kåre Schultz' afløser.

EY: Trumps skattereform kan sætte skub i medicinalgiganters lyst til opkøb

Lundbeck og Teva afslutter erstatningssag til trecifret millionbeløb

Trumps skattereform truer Novos opkøbsdrømme

Lundbeck: Selvfølgelig er vi tilfredse 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier