MedWatch

Medie: Netanyahu kunne ikke rykke på Kåre Schultz

Israelsk premierminister har ifølge lokalt medie ikke kunnet få danske Kåre Schultz til at begrænse omfattende spareplans effekt.

Foto: Lundbeck/PR

Voldsomme lokale strejker og nu et møde med Israels premierminister, Benjamin Netanyahu.

Lige lidt hjælper det: Kåre Schultz har tænkt sig at spare og fyre præcis som den plan, han i sidste uge meldte ud for den pressede israelske medicinalkoncern Teva.

Senest har selveste premierministeren ellers kastet sig ind i kampen for især de lokale arbejdspladser i Teva-koncernen, men på et møde tirsdag er en række krav fra Netanyahu altså blevet pure afvist, ifølge mediet The Calcalist.

Netanyahu havde ellers talt for færre fyringer i Israel – bl.a. ved at Teva i stedet skulle lukke en billigere fabrik i Irland og opgive en outsourcing til Indien - til gengæld kunne statstilskud komme på tale, skriver The Calcalist.

Men ifølge en udtalelse fra Kåre Schultz på vej ind på mødet – hvor flere tusinde demonstranter var mødt op uden for – har Teva intet andet valg end at gennemføre sin spareplan fuldt ud. Efter mødet fortalte Schultz da også til mediet, at han desværre ikke havde mulighed for at imødekomme Netanyahus krav.

Spareplanen skærer 14.000 ud af 57.000 stillinger i Teva fra og sparer næsten 19 mia. kr. 1750 af de nedlagte arbejdspladser ventes at skulle findes i Israel, hvor koncernen har ca. 7.000 medarbejdere. Det har fået koncernens medarbejdere ud i en række protestaktioner, hvor man blandt andet søndag har blokeret en hovedvej ind til Jerusalem i fire timer.

Kåre Schultz freder nylanceringer

Israels premierminister vil sætte dansk topchef på plads

Analytiker skeptisk om Schultz' strategi for at redde Teva

Omfattende israelsk strejke efter Kåre Schultz' spareplan

Kåre Schultz fyrer 14.000 Teva-ansatte og dropper udbytte 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier