MedWatch

Kåre Schultz fyrer 14.000 Teva-ansatte og dropper udbytte

Hard-Kåre udvider fyringsrunden i israelske Teva, som nu skal skille sig af med hele 14.000 ansatte. Samtidig må de hårdt prøvede aktionærer helt vinke farvel til en udbyttebetaling i år.

Foto: /Ritzau/Cecile Smetana/

Det israelske medicinalselskab Teva kæmper med høj gæld og svigtende indtjening, og ledelsen sætter nu en stor spareplan i søen, der betyder 14.000 fyringer og et farvel til aktionærernes udbytte.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Spareplanen betyder, at Teva fyrer mere end hver fjerde medarbejder, og besparelserne skal mindske omkostningerne med 3 mia. dollar i 2019 fra de nuværende omkring 16 mia. dollar.

En del af planen er også, at der ikke bliver udbetalt bonusser for 2017, hvilket hænger sammen med, at selskabets resultater har været væsentligt ringere, end der var lagt op til i starten af året.

Teva fik i november den tidligere Lundbeck-chef Kåre Schultz som administrerende direktør, og det har været fremme i flere medier, at han ville stå i spidsen for store besparelser.

"I dag lancerer vi en omfattende restruktureringsplan, som er afgørende for at genoprette vores finansielle sikkerhed og stabilisere vores forretning. Vi gennemfører tiltag med det samme for at reducere vores omkostningsbase og blive et mere effektivt og rentabelt selskab," siger Kåre Schultz i en meddelelse.

Teva, der er verdens største producent af kopimedicin, vil blandt andet lukke ned for en markant del af sine forsknings- og udviklingsaktiviteter, skabe en enklere organisation og lukke en række kontorer på tværs af hele verden.

Selskabet forventer at gennemføre de fleste tiltag i 2018, og det vil føre til engangsomkostninger på omkring 700 mio. dollar næste år.

På aktiemarkedet bliver spareplanen modtaget positivt, da Teva-aktien stiger med omkring 8 pct. i det amerikanske formarked.

Teva-fyringer udløser landsdækkende strejke i Israel

Kåre Schultz' forgænger er en helt færdig mand i Teva

Medie: Teva overvejer at skære op til 10.000 job for at spare 2 mia. dollar

Forsiden lige nu

Storbank ser lys fremtid for Coloplast

Medicokoncernen Coloplast har fået genskabt markedets optimisme omkring virksomheden, men der er langt mere at komme efter, vurderer den norske storbank DNB.

Lars Rebien breder Novo-fondens milliarder ud: "Det er vores mandat"

Under Lars Rebien Sørensens formandskab vil Novo Nordisk Fonden favne bredere end hidtil. Datalogi, it, bred naturvidenskab, sociale formål, humanitære formål og bæredygtige fødevarer bliver større indsatsområder. Det sker ud fra en overordnet devise om at forbedre sundheden i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier