MedWatch

Galecto-rival fejler endnu engang med NASH-kandidat

Et amerikansk biotekselskab, der ligesom danske Galecto udvikler lægemidler mod et protein, som spiller en fremtrædende rolle i inflammation og fibrose, har for anden gang på godt et år fejlet i et fase 2-studie med sin fremmeste kandidat mod leversygdommen NASH.

Foto: Colourbox

Det amerikanske biotekselskab Galectin Therapeutics har fejlet i et klinisk fase 2-studie med en lægemiddelkandidat mod leversygdommen ikke-alkoholisk steatohepatitis (NASH).

Det skriver Endpoints News.

Mellemfasestudiet med kandidaten GR-MD-02 i NASH-patienter med levercirrose - det sidste stadie af sygdommen, hvor leversvigt er en reel fare - har således misset det primære effektmål, som omhandlede ændringer i blodtrykket i patienternes lever målt på den såkaldte hepatic venous pressure gradient (HVPG).

Man bruger ofte HVPG til at måle sværhedsgraden af cirrose i kroniske leversygdomme.

Og selvom biotekselskabet ifølge Endpoints News forsøgte at tage de positive briller på og fokusere på en statistisk signifikant ændring i HVPG i patienter med åreknuder i spiserøret (øsofagusvaricer), så vurderede markedet det anderledes.

Galectin-aktien dykkede således med op mod 50 pct. i kølvandet på offentliggørelsen af resultaterne og endte dagen med et fald på godt 30 pct.

Flere tilbageslag

Det er ikke mere end 15 måneder siden, at biotekselskabet fejlede i et andet fase 2-studie med GR-MD-02 i NASH-patienter med fibrose, altså ardannelse på leveren i et tidligere stadie af sygdommen.

Dermed ser det efterhånden vanskeligt ud for selskabets eneste kliniske kandidat inden for behandling af fibrotiske sygdomme, hvor man udover NASH undersøger mulighederne i lunge-, nyre- og hjertekarfibrose i den prækliniske fase.

Kandidaten undersøges dog også i fase 2 mod plakpsoriasis, ligesom den testes mod hudkræft i kombination med Bristol-Myers Squibbs CTLA4-hæmmer Yervoy og Merck/MSD's PD-1-hæmmer Keytruda i fase 1.

GR-MD-02 er et kompleks kulhydrat rettet mod proteinet galectin-3, som spiller en fremtrædende rolle i inflammation og fibrose, og biotekselskabet arbejder også på at opdage nye kulhydrater og små molekyler rettet mod proteinet, som kan blive til lægemidler i fremtiden.

Samme mål som Galecto

Det danske biotekselskab Galecto Biotech udvikler også lægemidler mod galectin-3 og har taget sin hovedkandidaten TD139 ind i fase 2-udvikling mod idiopatisk lungefibrose (IPF). Det skete, efter man i foråret leverede gode data i et fase 1b/2-studie med 24 patienter.

Bristol-Myers Squibb havde i øvrigt på det tidspunkt en option på at købe Galecto Biotech for 444 mio. kr., men den amerikanske gigant valgte at takke nej til den mulighed.

Galecto har siden fortsat udviklingen af hovedkandidaten, som er et inhalerbart lægemiddel, og man er herudover i gang med præklinisk udvikling af to orale galectin-3-hæmmere, Gal-300 mod NASH og fibrose og Gal-400 mod kræft. Samtidig er man i lead optimization-fasen med kandidaten Gal-200 mod fibrose i øjnene.

Fedtleverselskab fejler i fase 2 

Galecto går glip af BMS-milliarder 

Danske Galecto leverer "overvældende" data - uret tikker for milliardbeslutning 

BMS satser trecifret millionbeløb på Novo-område 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier