MedWatch

BMS satser trecifret millionbeløb på Novo-område

Bristol-Myers Squibbs køber en lægemiddelkandidat i tidlig udvikling for et stort trecifret millionbeløb inden for fedtleverområdet, som også danske Novo Nordisk prioriterer.

Foto: BMS/PR

Amerikanske Bristol-Myers Squibbs (BMS) fortsætter med at øge sit sats på fibrose og fedtlever. Senest har selskabet ifølge Endpoints købt lægemiddelkandidaten ND-L02-s0201 fra japanske Nitto Denko for 100 mio. dollars (683 mio. kr.).

Lægemiddelkandiden er af typen siRNA, og er designet til at hæmme varmechokproteinet 47 (Hsp47. Ved at ramme Hsp47 tror forskerne, at man kan hæmme produktionen af kollagen, der spiller en rolle i fibrose og NASH, og samtidig hjælpe med at korrigere nogle af de skader, der allerede har ramt til patienterne.

Lægemidlet sættes nu ind i et fem uger langt fase 1b-studie. Samtidig får BMS også rettighederne til Nittos portefølje inden for fibrose og fedtlever.

Netop fedtlever - også kaldet NASH - er også et område, som danske Novo Nordisk prioriterer højt. Det var et af de områder, som man fastholdt at ville forfølge, da man i oktober i forbindelse med kvartalsregnskabet opdaterede sin forskningsstrategi og indstillede aktiviteterne inden for oral insulin.

”Vi er succesfuldt kommet frem til et meget modent innovationsniveau inden for de områder, som vi har fokuseret på. Det betyder, at vi fremover både vil søge nye mål, hvor vi kan anvende vores kernefærdigheder inden for proteindesign, i diabetes, men vi vil også udvide ud i områder, som ligger ved siden af diabetes. Det er eksempelvis NASH, det kardiovaskulære område og kronisk nyresygdom,” sagde Novo Nordisks forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen dengang til MedWatch.

Novo begyndte i år et fase 2-studie med dets lægemiddel semaglutid inden for NASH.

Aftalen med Nitto Denko er ikke BMS' eneste inden for dette område. Sidste år indgik amerikanerne en optionsaftale, der på sigt kan sikre det amerikanske medicinalselskab biotekselskabet Promedior, hvis hovedaktiv, et fibroselægemiddel, er i fase 2. Derudover har BMS som bekendt også en optionsaftale med dansk-svenske Galecto Biotech, som også omhandler fibrose.

 Studieknas udsætter BMS' beslutning om Galecto-køb

 BMS i ny milliardaftale

 Novos forskningschef afviser at give slip på den hellige gral

 Novo opdaterer forskningsstrategi og dropper ét område

 ”semaglutid er simpelthen bare vores bedste skud” 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier