MedWatch

Nye Novartis data sparker til GSK-bestseller

I et nyt studie overgår Novartis’ nye astmamedicin den etablerede, men allerede pressede, GlaxoSmithKline-bestseller Seretide/Advair.

Foto: Novartis/ PR

GlaxoSmithKlines astma- og KOL-bestseller Advair/Seretide er allerede presset på grund af patentudløb, men nu har medicinen modtaget endnu et slag. I et studie med sin nye luftvejsterapi Ultibro Breezhaler, har Novartis nemlig testet den mod Seretide i behandlingen af KOL (Kronisk Obstruktiv Lungesygdom).

Og i en meddelelse fra Novartis, skriver selskabet af studiet har mødt sit primære effektmål, nemlig at opnå signifikant forbedret lungefunktion hos patienterne, når de skifter fra Seretide til Novartis-medicinen. Ultibro Breezhaler gives en gang dagligt mod én gang daglig Seretide (salmetero/fluticasone), og er ikke kortikosteroidbaseret ligesom Seretide. Det kan sikre færre langtidseffekter, som kan være associeret med brug af kortikosteroider.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier