MedWatch

GSK scorer ny sejr på real world-studier

Britiske GlaxoSmithKline har for anden gang i streg scoret positive resultater på selskabets stort anlagte real world-studier med astmamedicinen Relvar.

Foto: Colourbox

For anden gang kan GlaxoSmithKline rapportere om positive resultater fra sine stort anlagte real world-studier med lungemedicin.

Selskabet har studeret effekten af behandling med astmamedicinen Relvar i et 4233-personer stort studie i byen Salford i Nordengland, og viste signifikant bedre effekt end standardbehandlingen.

Det skriver Reuters.

Studiet følger i halen på et lignende et af slagsen, som testede samme middel mod kronisk obstruktiv lungesygdom. Også her var effekten bedre end standardbehandlingen.

De to Salford-studier er de første af sin art, og giver forsøgspersonerne mulighed for at gennemgå behandlingen med minimal påvirkning fra det forsøgsadministrerende personale. Det skal derved lægge sig tættere op af en normal patientopførsel, end et traditionelt studie gør. Og lige netop med astma kan det have en positiv effekt, mener Ashley Woodcock, professor i respiratorisk medicin hos University Hospital of South Manchester og University of Manchester. Det er også ham, som har været den ledende forsker på studiet.

”Effektiviteten af forskellige behandlinger for astmakontrol er besværlige at undersøge i et traditionelt dobbeltblændet og randomiseret kontrolstudie, hvor studiet design og den forstyrrende monitorering kan påvirke patienternes opførsel,” siger han.

De to forsøg har kostet GSK omkring 80 mio. pund (omkring 702 mio. kr.), men kan også være en vigtig brik i at positionere Relvar. Selskabet har nemlig i stigende grad sat sin lid til Relvari den respiratoriske portefølje, fordi den generiske trussel vokser for bestselleren Advair.

 "Vi kan jo se, at det er det, myndighederne efterspørger"

 GSK skyder 2017 i gang med solide vækstrater

 GSK vil revolutionere HIV-behandling 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier