MedWatch

Sandoz klar til kopikamp mod GSK

Kopiproducenten Sandoz er nu kommet et skridt nærmere det amerikanske marked med dets generiske version af GlaxoSmithKlines lungeblockbuster Advair.

Foto: Colourbox

Der er nok om buddet, men ikke alle er nået dertil, hvor Novartis’ generiske division Sandoz nu er kommet til. For Sandoz er kommet et skridt videre det amerikanske marked efter lægemiddelmyndighederne, FDA, har accepteret dets registreringsansøgning på en generisk version af Advair. Det oplyser Sandoz i en pressemeddelelse.

GSK’s Advair er en to-delt inhalator til behandling af astma og kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL). Advair løb af patent sidste år.

Sandoz version er også målrettet patienter med astma såvel som KOL.

”Forskere hos Sandoz og medicinske eksperter har udviklet en ny mulighed af høj kvalitet, som vi mener tilbyder astma- og KOL-patienter den samme sikkerhed og effektivitet, som de forventer af Advair Diskus,” udtaler Peter Goldschmidt, direktør for Sandoz.

”Vi ved, at behandlingen af astma og KOL er en væsentlig omkostningsbyrde for patienter og det amerikanske sundhedssystem. Vi er sikre på vores ansøgning og data, og vi ser frem til at arbejde sammen med FDA for at tilbyde bedre adgang og en overkommelig pris for denne behandlingsmulighed,” lyder det endvidere.

Flere andre medicinalselskaber har øjnet en mulighed for at få en del af det lukrative lungemarked. I 2015 solgte GSK’s lungemiddel for 5,6 mia. dollars, hvoraf halvdelen af salget lå i USA.

Men FDA har både afvist en registreringsansøgning fra Hikma og partneren Vectura samt en ansøgning fra Mylan tidligere på året.

Teva er dog sluppet igennem nåleøjet, og det israelske selskab lancerede i slutningen af april en generisk udgave af Advair. Den er dog kun godkendt til behandling af astma og ikke til KOL.  

 Første angreb klar mod storsællert fra GSK 

 Endnu en kopikonkurrent fejet af banen for GSK 

 Farven lilla omdrejningspunkt i retstvist - igen

 GSK i juridisk strid om farven lilla - igen

 FDA rydder vejen for blockbuster-kopier 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier