Medie: CAR-T-selskab vil udnytte rivalens problemer

Et af de førende selskaber på området for de såkaldte CAR-T-terapier mod kræft har set sit snit til at lægge sig helt i front, efter den nærmeste rival er løbet ind i kliniske problemer. Det skriver FierceBiotech.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

I den forgangne måned måtte det amerikanske biotekselskab Juno Therapeutics midlertidigt lukke ned for et klinisk studie med en eksperimentel kræftbehandling, efter at i alt tre testpersoner var afgået ved døden. Studiet har siden fået grønt lys til at fortsætte, efter de amerikanske lægemiddelmyndigheder har fjernet sit såkaldte partial clinical hold, men det har alligevel forsinket Junos udviklingsprogram.

De problemer vil en af selskabets nærmeste konkurrenter, ligeledes amerikanske Kite Pharma, nu udnytte ved at overhale Juno indenom i kapløbet om først at få godkendt en ny type immunterapi mod kræft baseret på såkaldte CAR-T-celler.

Det skriver branchemediet FierceBiotech.

CAR står for chimeric antigen receptor, som er en laboratoriefremstillet receptor på overfladen af kroppens sygdomsbekæmpende T-celler, som gør det muligt for disse at binde til og bekæmpe kræftcellerne. Det er et område inden for immunonkologien, som både Juno, Kite og en række andre aktører satser på.

Og ifølge mediet sagde Kite Pharma i forbindelse med sit kvartalsregnskab i denne uge, at man nu satser på at kunne indsende en ansøgning for sin eksperimentelle behandling inden udgangen af i år.

”Baseret på den feedback, som vi har fået fra FDA, så er vi helt klart på sporet til at indsende en BLA (Biologics License Application, red.) ved udgangen af året,” sagde selskabets medicinske direktør, David Chang, ifølge FierceBiotech på en telekonference i kølvandet på regnskabet.

Og Kites kommercielle direktør, Shawn Tomasello, tilføjede, at man vil være klar til at lancere kandidaten KTE-C19 ”med det samme” efter en eventuel godkendelse i USA. Kite Pharma går efter at få kandidaten godkendt mod flere typer lymfeknudekræft.

Holder den nye tidsplan for KTE-C19 stik, vil selskabet give baghjul til Juno, som efter sine kortvarige kliniske problemer har skubbet den forventede godkendelsesdato i USA for sin kandidat fra 2017 til 2018, ligesom man også ser ud til at komme før medicinalgiganten Novartis på området.

 Amerikansk biotekselskab dykker efter testpersoners dødsfald 

 Juno kan fortsætte klinisk studie trods dødsfald 

 Endnu et studie med genterapi ramt af dødsfald 

 Amerikanske Kite fortsætter ufortrødent trods dødsfald 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også