MedWatch

Tysk medicinalkæmpe i ny gigantisk generikahandel

Opkøbene fortsætter på markedet for generisk medicin, og nu frasælger et af Tysklands største medicinalselskaber sin generikaforretning.

Foto: Colourbox

Mandag lukkede israelske Teva Pharmaceutical Industries en aftale om at overtage konkurrenten Allergans generika-forretning for mere end 40 mia. dollars, hvilket signalerede afslutningen på selskabets længerevarende opkøbsdans med en anden generikakoncern, Mylan.

Og tirsdag er der blevet annonceret endnu en milliardstor opkøbsaftale på markedet for kopier af kemiske lægemidler.

Det skriver Bloomberg.

Den tyske medicinalkoncern Boehringer Ingelheim har således aftalt at sælge sin generika-forretning Roxane Labs til det jordansk-startede, britisk-baserede selskab Hikma Pharmaceuticals.

Prisen lyder på 2,65 mia. dollars – eller omkring 17,9 mia kr. – i kontanter og aktier, og det vil ifølge nyhedsbureauet gøre Hikma til den sjettestørste leverandør af generisk medicin i USA. Helt konkret vil Hikma betale 1,18 mia. dollars kontant og udstede 40 mio. nye aktier til Boehringer.

Samtidig har Hikma sagt ja til at betale milepælsbetalinger på op til 125 mio. dollars til tyskerne, hvis generika-forretningen lever op til visse målsætninger.

Boehringer Ingelheim sagde allerede tidligere på året, at man undersøgte de strategiske muligheder for Roxane Labs, og Reuters har tidligere nævnt Hikma som et af de selskaber, der kunne løbe med forretningen.

Hikma Pharmaceuticals blev grundlagt i Jordan i 1978, men blev i 2005 børsnoteret i London, hvor man også har hovedsæde nu. Selskabet står blandt andet bag lægemidlet Prograf til forhindring af organfrastødning i transplantationspatienter.

Dette lægemidddel gør brug af det samme aktive stof, tacrolimus, som findes i det danske selskab Veloxis' vigtigste lægemiddel Envarsus XR. Danskernes middel er dog såkaldt extended-release tabletter, dvs. tabletter med forlænget frigivelse.

Envarsus XR blev godkendt til markedsføring i USA tidligere på måneden og vil efter planen være tilgængeligt for patienter i landet i fjerde kvartal 2015.

 Boehringer overvejer salg af generika-forretning 

 Teva dropper ét milliardopkøb for at foretage et andet  

 Nordea: Teva-opkøb afspejler ny tendens 

 Teva-opkøb forgyldte aktionærerne

 Veloxis-aktien eksploderer på børsen 

 FDA-medvind til Veloxis 

Mere fra MedWatch

Fruergaard står med nøgleroller i Bruxelles: Trækker erfaringer med fra Danmark

Erfaringer fra bl.a. de danske klimapartnerskaber bliver blandt redskaberne i værktøjskassen, når Novo Nordisk-topchef Lars Fruergaard Jørgensen i den kommende tid optrapper arbejdet i en life science-sektorens centrale organer i Bruxelles. ”Jeg er blevet tændt af den intimitet og fælles vision, som vi kunne se i Danmark,” siger han til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier