MedWatch

J&J får omstødt milliardbøde

Johnson & Johnson har overbevist en amerikansk højesteret om at omstøde en dom mod selskabet, der ellers ville koste en bøde på 6,5 mia. kroner pga. ulovlig markedsføring af antipsykotisk medicin.

Foto: Colourbox

Johnson & Johnson har fået omstødt en dom for ulovlig markedsføring af det antipsykotiske lægemiddel Risperdal af den amerikanske højesteret i Arkansas. Det skriver Bloomberg.

J&Js medicinalarm, Janssen Pharmaceuticals, er i en række amerikanske retssager beskyldt for at vildlede patienter i forhold til effekt og bivirkninger af Risperdal, og at man derved også har narret statens sundhedsforsikringsprogram Medicaid til at betale overpris for produktet. Life science-koncernen er allerede blevet dømt til at betale erstatning i tre af disse sager.

Den største bøde, der er blevet pålagt koncernen i sagen, lød på 1,2 mia. dollar – svarende til 6,5 mia. kroner – men den erstatningsdom har højesteretten i Arkansas altså nu omstødt, skriver mediet.

Højesteretten mener, at staten fejlagtigt havde gjort brug af en lov der relaterer til misbrug af statens Medicaid-program som grundlag for erstatningsdommen, og at fastsættelse af den milliardstore bøde derfor ikke holdt vand.

Anden gang i år

Det er anden gang i år, at J&J får omstødt en dom i forbindelse med Risperdal-markedsføringen af en amerikansk højesteret. I 2010 blev koncernen dømt til at betale erstatning på 258 mio. dollar i staten Louisiana, men i januar i år omstødte statens højesteret den dom.

Risperdal var engang et af J&J’s vigtigste lægemidler, og da salget toppede i 2007, genererede antipsykosemedicinen 4,5 mia. dollar i omsætning. Siden har produktet mistet patent og salget er faldet betydeligt. I 2011, det sidste år hvor man rapporterede specifikke salgstal for lægemidlet, var salget dalet til 542 mio. dollar.

Læs artiklen fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Fruergaard står med nøgleroller i Bruxelles: Trækker erfaringer med fra Danmark

Erfaringer fra bl.a. de danske klimapartnerskaber bliver blandt redskaberne i værktøjskassen, når Novo Nordisk-topchef Lars Fruergaard Jørgensen i den kommende tid optrapper arbejdet i en life science-sektorens centrale organer i Bruxelles. ”Jeg er blevet tændt af den intimitet og fælles vision, som vi kunne se i Danmark,” siger han til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier