MedWatch

ALK-rival napper knap 2 mia. kr. på børsen

Det britiske biotekselskab Circassia, der konkurrerer med danske ALK på allergi-området, er gået på børsen i London og har rejst 1,8 mia. kroner.

Succes, optur, penge, sejr
Foto: Colourbox

Den britiske biotekvirksomhed Circassia, der udvikler lægemidler mod allergi, har ladet sig notere på børsen i London. Det skriver flere internationale medier torsdag.

Circassia har udbudt sine aktier til 3,1 pund stykket, hvilket giver selskabet en værdi på 581 mio. pund – svarende til 5,19 mia. kroner. Det er den største børsintroduktion af et biotekselskab i Storbritannien siden 1995, skriver Reuters med henvisning til tal fra life science-mediet EP Vantage.

Samtidig rejser Circassia 200 mio. pund., som svarer til 1,8 mio. kr. , for at hjælpe med at udvikle selskabets hovedvaccine. Det drejer sig om en kandidat mod katteallergi, som pt. er i fase 3 af klinisk udvikling.

Mens biotekselskaberne har fortsat sejrsgangen på børsen i USA ind i 2014, har succesen ikke for alvor forplantet sig til Europa.

Fem nye børsnoteringer på vej

Børs-bonanza fortsætter ufortrødent

I den sidste store biotek-børsintroduktion på London Stock Exchange rejste selskabet Renovo 50 mio. pund, og i 2004 rejste Ark Therapeutics 91 mio. pund. Renovo er siden gået nedenom og hjem, mens aktiekursen for Ark Therapeutics er raslet ned siden børsnoteringen. Det skriver branchemediet FierceBiotech i forbindelse med nyheden.

Herudover er man også i mellemstadie-studier med nye vacciner mod støvmide-, græs- og pollenallergi, og selskabet må dermed ses som en potentiel, væsentlig konkurrent til danske ALK, der har udviklet vacciner mod netop disse indikationer.

Læs artiklen fra Reuters her eller se FierceBiotechs dækning af nyheden her.

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier