MedWatch

Roche indgår milliardaftale om Parkinsons

Den schweiziske medicinalgigant Roche smider op til 3,25 mia. kr. på bordet for at overtage rettighederne til en lægemiddelkandidat mod Parkinsons sygdom, som er på vej ind i fase 1.

Foto: Roche/PR

Den store, schweiziske medicinalkoncern Roche har indgået en samarbejdsaftale med det irske biotekselskab Prothena, som tidligere var en del af selskabet Elan. Det skriver FierceBiotech.

Partnerskabet drejer sig om en lægemiddelkandidat, PRX002, til behandling af bl.a. Parkinsons. PRX002 er et humaniseret antistof rettet mod såkaldte synuklein-proteiner, som spiller en rolle i en række neurodegenerative sygdomme og lidelser.

Kandidaten er indtil videre kun blevet testet i tidlige dyreforsøg med mus, men det forventes, at man kan påbegynde de første fase 1-studier i første halvdel af 2014.

Potentiel milliardhandel

Det nye samarbejde kan løbe op i hele 600 mio. dollar for Roche – svarende til ca. 3,25 mia. kroner.

45 mio. dollar af den sum er upfront-betaling og milepælsbetalinger i forbindelse med den tidlige udvikling, som kan forventes udbetalt i den nærmeste fremtid, mens resten er bundet til milepæle i forbindelse med udvikling, registrering og kommercialisering, skriver mediet.

Samtidig kan det irske biotekselskab se frem til 30 pct. af overskuddet fra det amerikanske salg af et eventuelt lægemiddel, og op til tocifrede royalties af salget udenfor USA.

Omkostningerne i forbindelse med udvikling og kommercialisering i USA vil ligeledes deles mellem Roche og Prothena i forhldet 70/30.

Læs hele historien fra FierceBiotech her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier