MedWatch

Merck kan skabe 13 mia. ved opsplitning

Amerikanske Merck kan være på vej til at opsplitte forretningen, efter et lignende initiativ har skabt glimrende resultater for konkurrenten Pfizer.

Den amerikanske medicinalgigant Merck & Co. kan være åben overfor ideen om at opdele sin forretning, da en opsplitning i rivalen Pfizer øgede aktionærværdien med mere end 50 mia. dollar. Det skriver Bloomberg.

I sidste uge udtalte bestyrelsesformand og adm. direktør i Merck, Ken Frazier, at han kigger på, om afdelingerne for dyresundhed og forbrugerprodukter er bedre tjent med at blive skilt fra medicinalforretningen, oplyser mediet, som også kan fortælle at schweiziske Novartis går med lignende tanker.

Og Goldman Sachs anslår, at Merck kan skabe en værdi på omkring 13 mia. dollar gennem en omstrukturering.

53 milliarder

Pfizer solgte sin afdeling for babymad til Nestle for 11,9 mia. dollar i 2012, og i år har man ligeledes spundet sin afdeling for dyresundhed ud i et selvstændigt firma ved navn Zoetis, som Pfizers aktionærer har fået aktier i.

Ifølge Bloomberg er Pfizers værdi steget med ca. 37 mia. dollar, siden man annoncerede aftalen med Nestle, og samtidig ligger Zoetis’ markedsværdi nu på 16 mia. dollar, hvilket giver en samlet gevinst på 53 mia. dollar for selskabets aktionærer. Og det er tilsyneladende de resultater, der har givet Merck og andre blod på tanden.

”Ruten er blevet stukket ud af Pfizer. Du behøver ikke at være det første selskab, der følger den rute i håbet om, at det skaber værdi, for vi har allerede bevis for, at det gør det,” siger kapitalforvalteren David Heupel fra Thrivent Financial til mediet.

Læs hele nyheden fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier