MedWatch

Top 10 over verdens kopikoncerner

Generiske versioner af lægemidler er blevet “big business”, skriver FiercePharma, som har samlet en liste over de ti største selskaber på området.

Foto: Colourbox

Generiske produkter udgør en stadig større del af den globale lægemiddelsindustri, ikke mindste i disse økonomisk pressede tider, hvor alverdens regeringer skal holde et tæt øje med sundhedsudgifterne.

Ifølge FiercePharma er hele 84 pct. af de ca. 4 milliarder recepter, der udstedes hvert eneste år, på generiske lægemidler.

Og selskaberne, der sælger kopiprodukterne, har også fået vokseværk, skriver mediet. Mange af virksomhederne er blevet meget mere aggressive i deres opkøbsjagt, ligesom der i langt højere grad end tidligere satses på at få foden inden for på nye markeder.

FiercePharma har samlet en liste over de ti selskaber, som har den største omsætning fra salg af generiske lægemidler. Listen kan ses nedenfor. Tallet i parentesen viser salget af generiske lægemidler i milliarder dollar i 2012.

1. Teva (10,4)

2. Novartis/Sandoz (8,7)

3. Mylan (5,95)

4. Abbott (5,1)

5. Actavis (4,4)

6. Sanofi (2,4)

7. Daiichi Sankyo (2,26)

8. Hospira (2,2)

9. Sun Pharma (2,07)

10. Aspen Pharmacare (1,95)

Læs hele artiklen fra FiercePharma her.

Mere fra MedWatch

Biontech opretter mRNA-center i Australien

Det tyske biotekselskab Biontech, som står bag den mest udbredte vaccine mod covid-19, opretter nu et center i Australien, der både skal videreudvikle nye vacciner baseret på mRNA-teknologien samt kunne producere dem.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier