MedWatch

Godkendelse vækker enorm begejstring for Actelion

Både analytikere og aktiemarkedet har reageret yderst positivt over for schweiziske Actelion, efter selskabet har fået godkendt et nyt produkt i USA.

Foto: Actelion/ PR

Schweiziske Actelion fik en yderst god nyhed at gå til weekend på i sidste uge, da den amerikanske lægemiddelstyrelse sent fredag amerikansk tid godkendte medicinalselskabets nyeste hjerte- og lungemedicin, Opsumit.

Det er dog ikke kun godkendelsen af produktet i sig selv, der vækker begejstring, men i særdeleshed også godkendelsen af indlægssedlen for produktet. Det skriver Reuters. Det kræves nemlig ikke, at patienter skal have foretaget lever-tests i forbindelse med brug af medicinen, som det er tilfældet for produkter af ældre dato, såsom Actelions egen blockbuster Tracleer, der mister patent i 2015.

”Opsumits FDA-godkendte indlægsseddel er noget nær det bedste, de kunne håbe på, som vi ser det,” siger analytikeren Richard Parkes fra Deutsche Bank ifølge Reuters.

Analytikere fra Jefferies er også positive overfor lægemidlet og spår det topsalgspotentiale på 1,4 mia. dollar. Samtidig har aktiemarkedet vist sin begejstring ved mandag at sende Actelion-aktien op på sit højeste niveau siden 2007, skriver mediet.

Læs hele artiklen fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Biontech opretter mRNA-center i Australien

Det tyske biotekselskab Biontech, som står bag den mest udbredte vaccine mod covid-19, opretter nu et center i Australien, der både skal videreudvikle nye vacciner baseret på mRNA-teknologien samt kunne producere dem.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier