MedWatch

Ventureindustrien har appetit på europæisk biotek

Det er ikke kun i USA, at det går godt for biotekselskaberne – også i Europa er der overordentlig stor interesse for branchen fra investorer.

Foto: Colourbox

Der har været ualmindeligt godt gang i børsnoteringerne for biotekselskaber i USA i år, hvor hele 23 nye selskaber har ladet sig børsnotere indtil videre. Men det er ikke kun i USA, at det går godt for branchen, skriver Reuters.

Mediet kan berette om et markant opsving i antallet af venturekroner, som er blevet spyttet i biotekselskaberne i Europa i løbet af årets andet kvartal.

I løbet af kvartalet har private biotekselskaber verden over således rejst næsten 1,3 mia. dollar gennem venturekapital-aftaler – en stigning på hele 190 pct. i forhold til kvartalet inden, ifølge tal fra Thomson Reuters-selskabet, BioWorld Snapshots. Og de europæiske selskaber står for 44 pct. af den aktivitet.

Optimisme

Samtidig er aktiepriserne røget i vejret i takt med, at investorer bliver mere optimistiske omkring deres chancer for at få et afkast fra deres investeringer, skriver Reuters. F. eks. er Europas største biotekselskab Actelions aktie steget med 48 pct. indtil videre i år.

Så selvom den europæiske biotekindustri fortsat står noget i skyggen af sin amerikanske storebror, så er der god grund til optimisme. Det mener Jim Healy, som er partner i det amerikanske venturekapitalfirma Sofinnova Ventures.

”Du kan måske beskrive det amerikanske marked som en tsunami og Europa som en voksende tidevandsbølge. Men den stiger, og stiger støt,” siger han til nyhedskilden.

Læs hele historien fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier