MedWatch

FDA-godkendelse baner vej for milliardopkøb

Biotekselskabet Ceptaris har fået godkendt et lægemiddel af FDA. Dermed kan man nu gennemføre et salg af virksomheden til Europas største biotekvirksomhed, Actelion.

Foto: Colourbox

Det amerikanske biotekselskab Ceptaris Therapeutics har efter lidt forsinkelse endelig fået godkendt lægemidlet Valchlor i hjemlandet. Dermed er vejen banet for den schweiziske biotekgigant Actelions opkøb af selskabet. Det skriver FierceBiotech.

For få uger siden betalte det schweiziske selskab 25 mio. dollar for at lægge billet ind på Ceptaris. Aftalen var dog betinget af, at amerikanerne fik godkendt Valchlor, som var blevet afvist af FDA i 2012 pga. bekymringer over fremstillingen af lægemidlet.

Den godkendelse har de nu fået, og der er derfor ikke længere noget til hinder for, at Actelion smider de 250 mio. dollar på bordet, som Ceptaris ifølge aftalen skal koste.

Valchlor er en gel til behandling af lymfekræft, og ifølge Ceptaris er lægemidlet, som har såkaldt orphan drug-status i USA, det første af sin slags. For Actelion er opkøbet et forsøg på at udvide forretningsområdet og bevæge sig væk fra området for lungesygdomme, som pt. er selskabets vigtigste, skriver hjemmesiden.

Ny direktør

Fjernelsen af den sidste forhindring for opkøbet af Ceptaris kommer samme dag, som Actelion har valgt at skifte ud i topledelsen. Virksomheden oplyser således på sin hjemmeside, at man har indsat André C. Muller som ny finansdirektør efter Andre J. Oakley.

André C. Muller kommer fra en stilling som finansdirektør i kosmetikkoncernen Pierre Fabre SA og tiltræder den nye stilling fra 1. september. Hvor karrieren fortsætter for Andrew J. Oakley, melder selskabet ikke noget om.

Læs historien fra FierceBiotech her.

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier