FDA-godkendelse baner vej for milliardopkøb

Biotekselskabet Ceptaris har fået godkendt et lægemiddel af FDA. Dermed kan man nu gennemføre et salg af virksomheden til Europas største biotekvirksomhed, Actelion.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det amerikanske biotekselskab Ceptaris Therapeutics har efter lidt forsinkelse endelig fået godkendt lægemidlet Valchlor i hjemlandet. Dermed er vejen banet for den schweiziske biotekgigant Actelions opkøb af selskabet. Det skriver FierceBiotech.

For få uger siden betalte det schweiziske selskab 25 mio. dollar for at lægge billet ind på Ceptaris. Aftalen var dog betinget af, at amerikanerne fik godkendt Valchlor, som var blevet afvist af FDA i 2012 pga. bekymringer over fremstillingen af lægemidlet.

Den godkendelse har de nu fået, og der er derfor ikke længere noget til hinder for, at Actelion smider de 250 mio. dollar på bordet, som Ceptaris ifølge aftalen skal koste.

Valchlor er en gel til behandling af lymfekræft, og ifølge Ceptaris er lægemidlet, som har såkaldt orphan drug-status i USA, det første af sin slags. For Actelion er opkøbet et forsøg på at udvide forretningsområdet og bevæge sig væk fra området for lungesygdomme, som pt. er selskabets vigtigste, skriver hjemmesiden.

Ny direktør

Fjernelsen af den sidste forhindring for opkøbet af Ceptaris kommer samme dag, som Actelion har valgt at skifte ud i topledelsen. Virksomheden oplyser således på sin hjemmeside, at man har indsat André C. Muller som ny finansdirektør efter Andre J. Oakley.

André C. Muller kommer fra en stilling som finansdirektør i kosmetikkoncernen Pierre Fabre SA og tiltræder den nye stilling fra 1. september. Hvor karrieren fortsætter for Andrew J. Oakley, melder selskabet ikke noget om.

Læs historien fra FierceBiotech her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også