MedWatch

Laboratoriegigant udfordrer

Den amerikanske laboratorie-operatør Quest Diagnostics vil nu sælge en gentest mod brystkræft. Man udfordrer dermed landsmændene fra Myriad, som fik frataget et patent på området i løbet af sommeren.

USA's største operatør af medicinske laboratorier, Quest Diagnostics, vil nu sælge en test af to forskellige gener, som er relaterede til brystkræft. Det skriver nyhedsmediet Bloomberg og tilføjer, at det vil medføre øget konkurrence og potentielt drive priserne ned på området, hvor selskabet Myriad Genetics ellers har haft eneret.

Myriad markedsfører en test, der ligesom Quests nye produkt, kan undersøge, om kvinder bærer på de to gener BRCA1 og BRCA2. Mutationer i disse gener menes at være den mest almindelige årsag til arvelig bryst- og æggestokkræft.

Tidligere opererede Myriad ganske alene på markedet for disse gentests, men i juni i år gjorde den amerikanske højesteret dele af selskabets patent på området ugyldigt. Det har ført til, at flere selskaber har annonceret planer om at gå ind på markedet, men Quest er indtil videre den eneste egentlige storaktør, der har meldt sig på banen.

Myriad har dog stadig patent på visse dele af teknologien bag sin test, og derfor har man allerede trukket to selskaber i retten pga. patentkrænkelser af testudstyret.

En talskvinde for Quest siger til Bloomberg, at deres udstyr ”ikke krænker nogen gyldige BRCA-aptenter, som Myriad Genetics har".

Prisen på den nye gentest vil ligge på omkring 2.500 dollar, mens prisen på Myriads test ligger på næsten 3.400 dollar. Men en analytiker siger til mediet, at konkurrencen på området kan halvere priserne i løbet af de næste to år.

Læs hele historien fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier