MedWatch

Merck vil dele regningen for kliniske studier

Tyske Merck KGaA vil have eksterne investorer til at betale en del af omkostningerne til selskabets kliniske studier. Omkostningsdelingen kan også ske gennem samarbejdsaftaler, hvor man allerede har indgået et partnerskab med et dansk biotekselskab.

Foto: Merck KGaA/ PR

Det kan være en yderst bekostelig affære at teste nye lægemidler, og derfor vil den tyske medicinalvirksomhed Merck KGaA nu dele regningen for sit kliniske arbejde med eksterne investorer. Det afslører Stefan Oschmann, som står i spidsen for selskabet afdelinger for lægemidler og forbrugersundhed, overfor Financial Times.

Direktøren siger til avisen, at han allerede har ført samtaler med potentielle partnere, heriblandt kapitalfonde, med henblik på at dele omkostningerne til kliniske undersøgelser.

Han forklarer videre, at man også undersøger en række andre muligheder for aftaler rettet mod ”risikodeling” – en tilgang som han kalder ”en rigtig god idé”.

Stefan Oschmann har allerede indgået en aftale med verdens største kontraktforskningsorganisation, Quintiles, som foretager kliniske studier for Merck og modtager milepælsbetalinger for arbejdet.

Herudover har tyskerne også indgået en aftale med det danske biotekselskab Nordic Bioscience om et klinisk fase 2-studie med et lægemiddel mod slidgigt. I denne aftale betalte Merck kun et mindre beløb up-front, til gengæld kan danskerne se frem til royalties af salget af et eventuelt færdigudviklet lægemiddel.

”De har noget investeret i processen,” siger Stefan Oschmann til Financial Times, om aftalen med det danske biotekselskab.

Læs artiklen fra Financial Times her (kræver log-in).

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier