MedWatch

Tyske Merck fortsætter udvikling af forfejlet kræftmedicin

Tyske Merck KGaA har besluttet at videreføre det kliniske program for et lægemiddel mod lungekræft på trods af et forfejlet fase 3-studie med medicinen.

Foto: Merck KGaA/ PR

Den tyske medicinalkoncern Merck KGaA har valgt at fortsætte det kliniske udviklingsprogram for lægemidlet tecemotide, som tidligere gik under navnet Stimuvax. Det skriver FierceBiotech med henvisning til en pressemeddelelse fra Mercks partner på projektet, det amerikanske biotekselskab Oncothyreon.

Merck havde ellers lagt projektet på is, efter Stimuvax havde fejlet i et klinisk fase 3-studie, men en ny gennemgang af de kliniske data har vist, at medicinen alligevel kunne hjælpe patienter med ikke-småcellet lungekræft (NSCLC), der havde modtaget kemoterapi og strålebehandling, skriver hjemmesiden.

”Vi har ikke set denne slags klinisk væsentlige overlevelsesforbedring med nogen anden eksperimentel behandling mod inoperabel stadie 3 NSCLC. Yderligere undersøgelser kan måske fremme en forståelse for den potentielle rolle, som tecetomid kan spille i en vellykket behandling af disse patienter,” udtaler Dr. Charles Butts, som stod i spidsen for fase 3-studiet START ifølge FierceBiotech.

Merck indleder derfor nu et nyt fase 3-studie, START2, og man har allerede været i kontakt med både de europæiske medicinmyndigheder, EMA, og den amerikanske pendant, FDA, forud for beslutningen.

Læs hele nyheden fra FierceBiotech her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier