Lundbeck-partners opkøbstilbud er for lavt

Japanske Otsuka, som samarbejder med danske Lundbeck, har afgivet et milliard-bud på et amerikansk kræftselskab – men buddet er for lavt, mener analytikere og aktionærer.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Forleden kom det frem, at det japanske medicinalselskab Otsuka Holdings havde afgivet et opkøbstilbud til amerikanske Astex Pharmaceuticals på 8,5 dollar per aktie. Dermed kan en handel beløbe sig til 5 mia. kroner, men ifølge to analytikere og en aktionær fra Astex, som nyhedsmediet Bloomberg har talt med, er tilbuddet alt for lavt.

Gene Mack, en analytiker fra Brean Capital, mener ikke, at Astex burde acceptere et bud på under 13 dollar per aktie. Og Astex-aktionæren Stuart Weisbrod siger til Bloomberg, at ”det vil gå over i historien som det største rip-off nogensinde i biotekindustrien”.

Men ifølge mediet har Astex’ CEO Jim Manuso forklaret, at man har været i kontakt med en række selskaber angående et salg af virksomheden, men buddet fra Otsuka var det højeste man kunne tiltrække. Og buddet ligger da også 27 pct. højere end lukkeprisen for Astex-aktien dagen inden det blev offentliggjort.

Brug for nye aktiver

Otsuka er på udkig efter strategiske opkøb til at polstre pipelinen med, inden hovedaktivet Abilify til behandling af skizofreni mister patent i 2015. Man står dog allerede klar med et nyt skizofreni-middel, Abilify Maintena, som er udviklet i samarbejde med danske Lundbeck.

Men en del læger verden over er skeptiske omkring brugen af denne type langtidsvirkende injektionsbaserede depotformuleringer inden for skizofreni, og derfor kan det tage tid at penetrere markedet, har både det danske selskab og en brancheanalytiker spået overfor Medwatch.

Læs mere om den sag her: Stædige læger forhindrer hurtige Lundbeck-milliarder

Læs hele artiklen fra Bloomberg om opkøbstilbuddet på Astex her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også