MedWatch

Direktør tjener tykt på megahandel

Amgens omtalte handel af konkurrenten Onyx Pharmaceuticals kan ende med at indbringe sidstnævnte selskabs adm. direktør næsten 350 mio. kr.

Foto: Colourbox

For nylig lykkedes det for biotekgiganten Amgen at opkøbe den amerikanske biotekvirksomhed Onyx Pharmaceuticals efter et stykke tids tovtrækkeri mellem de to selskaber – ikke mindst pga. snilde ved forhandlingsbordet fra Amgen-direktøren Robert Bradways side.

 Biotekselskab solgt for 10,4 mia. dollar 

 Sådan forløb sommerens megahandel 

Men hans modpart i Onyx, adm. direktør Tony Coles, er muligvis den, der rent personligt har mest at glæde sig over i forbindelse med aftalen. Det skriver FierceBiotech.

Således står direktøren til at tjene 57,5 mio. dollar på sammenlægningen af de to selskaber. Og skulle han være så uheldig at miste sit job pga. handelen, så kan han se frem til yderligere 3,4 mio. dollar. Alt i alt har Tony Coles mulighed for at tjene 62 mio. dollar på sammenlægningen – svarende til omkring 350 mio. kroner, skriver FierceBiotech.

Og han er ikke den eneste, der står til en markant bonus. Officielle retningslinjer betyder nemlig, at Onyx’ direktører – ligesom aktionærerne – tjener 125 dollar per aktie de ejer, og at de vil blive konverteret til kontanter, når handelen går endeligt igennem.

Dermed kan selskabets underdirektører ligeldes se frem til en klækkelig udbetaling.

Læs hele artiklen fra FierceBiotech her, og se hvad resten af Onyx-ledelsen står til at tjene.

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier