Sådan forløb sommerens megahandel

Amgens favorable opkøb af Onyx Pharmaceuticals kom overvejende i stand som følge af en koldblodig chefforhandler.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

En af sommerens mest omdiskuterede life science-handler har været biotekgiganten Amgens opkøb af Onyx Pharmaceuticals. Det var en forholdsvis langtrukken proces, hvor adskillige storaktører meldte sig på banen i løbet af forhandlingerne.

I sidste ende lykkedes det dog Amgen at lukke en favorabel handel, og det var især takket være selskabets CEO, Robert Bradway, som formåede at holde hovedet koldt ved forhandlingsbordet. Det skriver FierceBiotech, der har kigget nærmere på sagens forløb.

Sagens forløb

Det hele startede i juni måned med et indledende opkøbstilbud fra Amgen på 120 dollar per aktie. Det blev dog hurtigt afvist af Onyx, som i stedet inviterede andre interesserede selskaber til at melde sig på banen.

 Amerikansk biotekselskab inviterer til budkrig 

Herefter sendte Bradway og Amgen et nyt tilbud på 130 dollar per aktie af sted, dog med visse forbehold - bl.a. at Onyx skulle offentliggøre fase 3-data fra et studie med kræftmidlet Kyprolis, så man kunne værdisætte aktivet.

 Amgens opkøb af Onyx kan falde til jorden

 Forhindring fjernet i Amgen/Onyx-handel 

Men Onyx afslog, hvilket fik Bradway til at barbere 9 dollar af sit næste opkøbstilbud. Og selvom Onyx også hurtigt afslog dette tilbud på 121 dollar per aktie, så endte den som bekendt med, at Amgen fik en handel i hus til 125 dollar per aktie.

 Biotekselskab solgt for 10,4 mia. dollar

Smart manøvre

En analytiker, som FierceBiotech har talt med, var tidligere yderst forundret over Amgens uortodokse krav om offentliggørelse af de kliniske data. Men han forklarer, at det tydeligvis var en smart manøvre, som udelukkende havde til formål at nedbringe salgprisen.

Læs hele historien fra FierceBiotech her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også