Her er USA’s 3 mest profitable medico-selskaber

Hjemmesiden The Motley Fool har set på hvilke 3 medicoselskaber, der er de mest profitable i USA.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Firmaer, som fremstiller medicinsk udstyr, er muligvis ikke de første, man tænker på, når man leder efter de mest profitable selskaber på aktiemarkedet, men industriens hovedaktører er i den grad i stand til at skrabe penge ind. Det skriver The Motley Fools Dan Carroll.

Han har kigget medico-industrien efter i sømmene og fundet frem til de tre mest profitable selskaber på det amerikanske børsmarked.

Medicoindustrien er, som så mange andre sektorer, presset af en slunken økonomi, men en lille håndfuld selskaber har formået at holde dampen oppe og dermed rykke fra konkurrenterne, skriver Dan Carroll.

Her er hans top tre:

3. ResMed

ResMed, som satser på markedet for søvnapnø, er ikke ligefrem nogen storaktør, men ikke desto mindre har selskabet præsteret utrolig stærkt i de senere år.

Aktieprisen for ResMed ligger pt. på 48,29 dollar, hvilket er en stigning på 28,5 pct. i de seneste 12 måneder.

Samtidig kan man bryste sig af en netto profitmargin på 21,3 pct., top- og bundlinjevækst i de seneste to år, samt en tocifret salgsvækst i både USA, Europa og Asien.

Og fremtiden ser også lys ud, da det globale marked for søvnapnø forventes at mere end fordoble frem mod 2017, forklarer Dan Carroll.

2. Medtronic

På andenpladsen finder man til gengæld en af de helt store aktører på medicomarkedet, giganten Medtronic.

Her er aktieprisen i løbet af det seneste år steget med 27,5 pct. til 52,14 dollar per styk. Og koncernens netto profitmargin er ligeledes på 21,3 pct. – et resultat, som er noget sværere at opnå for en virksomhed af Medtronics størrelse, ifølge Dan Carroll.

Giganten har samtidig leveret salgvækst to år i streg på trods af et presset marked for hjerteudstyr, som er selskabets hovedområde. Medtronic har nemlig formået at satse på de helt rigtige segmenter på dette marked.

1. Intuitive Surgical

På førstepladsen finder man noget overraskende selskabet Intuitive Surgical, der leverer udstyr til robotkirurgi.

Selskabets aktiepris ligger på hele 387 dollar per aktie, men det er en nedgang på hele 22,2 pct. i de seneste 12 måneder.

I det seneste kvartal faldt salget af Intuitives vigtigste produkt, DaVinci Surgical System, der bl.a. bruges på danske hospitaler, mens omsætningsvæksten heller ikke levede op til forventningerne.

Ikke desto mindre kan denne markedsleder indenfor robotkirurgien fremvise en netto profitmargin på 30,2 pct., slutter Dan Carroll.

Link til video med Dan Carroll på The Motley Fools hjemmeside her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også