Medtronic vil udvide forretningsgrundlaget

Medicogiganten Medtronic vil udvide forretningen indenfor især hospitalspleje, og fremover henvende sig direkte til patienterne.

Amerikanske Medtronic har ikke nok i bare at kapre det globale medicomarked. Nu vil storkoncernen således også servicere sine kunder direkte ved at gå dybere ind på markedet for patientpleje. Det fremgår af en artikel fra Bloomberg.

Medtronics nye fokus blev signaleret allerede i den forgangne uge, hvor amerikanerne opkøbte telesundhedsfirmaet Cardiocom for et mindre milliardbeløb.

Læs også: Medtronic i milliardopkøb af telesundhed

Og nu fortæller koncernens adm. direktør, Omar Ishrak, at det opkøb var et led i en ny forretningsstrategi.

”Det er i høj grad en bevidst strategi rettet mod at opbygge et firma, som tilbyder løsninger. Denne ændring betyder ikke, at vi efterlader én ting og går i en anden retning. Den betyder bare, at vi udvider det, vi har, så det rækker udover selve terapierne,” siger han til mediet og tilføjer:

”På den måde kan vi få fuld valuta for fordelene og sikre os, at de er optimerede.”

Skuffende regnskab

Og der er da også brug for nye indtægtskilder for medicogiganten, der ligesom mange andre life science-koncerner er under pres pga. den generelle økonomiske situation i de fleste vestlige lande.

Godt nok fremlagde selskabet i slutningen af maj et årsregnskab, som viste en bugnende bundlinje på 20 mia. kr., men det var ikke desto mindre lavere end forventningerne.

Læs mere om årsregnskabet her: Medtronic lander 20 mia. kr. på bundlinjen

”Medtronic (-2,4 pct.) aflagde et lidt svagere regnskab end ventet, hvor omsætningen skuffede grundet lavere efterspørgsel på defibrillatorer og pacemakere. Produktudskydelser specielt inden for diabetes, hvor lanceringen er udskudt til 2. halvår, er en del af årsagen,” skriver Nordea i sin morgenrapport i dag.

Banken er dog stadig positiv på selskabet, ”som vi mener er billigt prissat set i forhold til sine defensive og stabile egenskaber", hedder det i rapporten.

Læs historien fra Bloomberg her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også