MedWatch

Boehringer lukker fabrik og fyrer medarbejdere

Den tyske medicinalkæmpe Boehringer Ingelheim lukker nu en fabrik i den amerikanske by Petersburg og fyrer samtidig 240 medarbejdere. Det sker blot få år efter, at man havde investeret over 800 mio. kr. i faciliteterne.

Boehringer Ingelheim F&U-hovedkvarter i Tyskland

Trods en kæmpe investering har Boehringer Ingelheim besluttet sig for at lukke en amerikansk fabrik i byen Petersburg ved udgangen af 2014. Det betyder samtidig, at selskabet afskediger 240 medarbejdere. Det skriver Richmond Times-Dispatch.

Selskabet forklarer ifølge avisen, at man planlægger at begynde udfasningen af de mange job i slutningen af i år.

Det er ikke første gang, at man fyrer en stor gruppe medarbejdere fra fabrikken. I september 2012 lukkede man én af fabrikkens tre bygninger og sagde farvel til 100 ansatte ved den lejlighed.

Imellem 2007 og 2009 havde Boehringer ellers investeret omkring 840 mio. kroner i at øge produktionskapaciteten og opgradere forsøgslaboratorier ved faciliteterne, som fremstilller aktive kemiske ingredienser til medicinalindustrien.

Dramatiske ændringer

”Medicinalindustrien gennemgår dramatiske ændringer og produktionsbehovene bliver ramt af de ændringer,” udtaler Manfred Psiorz, som er adm. direktør for den amerikanske afdeling, Boehringer Ingelheim Chemicals.

Brian Ellis, som er talsmand for selskabet siger til avisen, at en række faktorer førte til beslutningen om at lukke fabrikken, herunder produktions-overkapacitet i medicinalindustrien og konkurrence fra udlandet.

”Markedet for generiske lægemidler er blevet højst konkurrencedygtigt og meget hurtigt, og mange af de producenter tager til Kina og Indien og henter materialerne meget billigere,” siger han.

Læs hele historien fra Richmond Times-Dispatch her.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier