MedWatch

Boehringer lukker fabrik og fyrer medarbejdere

Den tyske medicinalkæmpe Boehringer Ingelheim lukker nu en fabrik i den amerikanske by Petersburg og fyrer samtidig 240 medarbejdere. Det sker blot få år efter, at man havde investeret over 800 mio. kr. i faciliteterne.

Boehringer Ingelheim F&U-hovedkvarter i Tyskland

Trods en kæmpe investering har Boehringer Ingelheim besluttet sig for at lukke en amerikansk fabrik i byen Petersburg ved udgangen af 2014. Det betyder samtidig, at selskabet afskediger 240 medarbejdere. Det skriver Richmond Times-Dispatch.

Selskabet forklarer ifølge avisen, at man planlægger at begynde udfasningen af de mange job i slutningen af i år.

Det er ikke første gang, at man fyrer en stor gruppe medarbejdere fra fabrikken. I september 2012 lukkede man én af fabrikkens tre bygninger og sagde farvel til 100 ansatte ved den lejlighed.

Imellem 2007 og 2009 havde Boehringer ellers investeret omkring 840 mio. kroner i at øge produktionskapaciteten og opgradere forsøgslaboratorier ved faciliteterne, som fremstilller aktive kemiske ingredienser til medicinalindustrien.

Dramatiske ændringer

”Medicinalindustrien gennemgår dramatiske ændringer og produktionsbehovene bliver ramt af de ændringer,” udtaler Manfred Psiorz, som er adm. direktør for den amerikanske afdeling, Boehringer Ingelheim Chemicals.

Brian Ellis, som er talsmand for selskabet siger til avisen, at en række faktorer førte til beslutningen om at lukke fabrikken, herunder produktions-overkapacitet i medicinalindustrien og konkurrence fra udlandet.

”Markedet for generiske lægemidler er blevet højst konkurrencedygtigt og meget hurtigt, og mange af de producenter tager til Kina og Indien og henter materialerne meget billigere,” siger han.

Læs hele historien fra Richmond Times-Dispatch her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier