MedWatch

FDA godkender Boehringers lungekræftmedicin

De amerikanske sundheds-myndigheder, FDA, har godkendt et lægemiddel til behandling af lungekræft fra tyske Boehringer Ingelheim. For få måneder siden godkendte myndighederne et lignende produkt rettet mod præcis samme indikation.

Foto: Colourbox

Tyske Boehringer Ingelheim har fået godkendt lægemidlet Gilotrif (afatinib) til behandling af patienter med metastatisk ikke-småcellet lungekræft, som udviser bestemte EGFR-genmutationer. Det oplyser myndighederne på sin hjemmeside.

Samtidig med godkendelsen af Gilotrif, som er udviklet af den tyske medicinalvirksomhed Boehringer Ingelheim, har man også godkendt den tilhørende therascreen EGFR RGQ PCR Kit, som er et såkaldt companion diagnostic, der skal fastslå, om patienternes kræftsygdom udviser de pågældende genmutationer.

”Dagens godkendelse viser, hvordan en bredere forståelse af en sygdoms bagvedliggende molekylære forbindelser kan føre til udviklingen af skræddersyede behandlinger,” siger Richard Pazdur, som står i spidsen for Office of Hematology and Oncology Products i FDA’s Center for Drug Evaluation and Research.

Det er anden gang indenfor kort tid, at FDA godkender et lægemiddel med medfølgende diagnostisk test til behandling af metastatisk ikke-småcellet lungekræft med EGFR-genmutationer.

I maj måned godkendte man således lægemidlet Tarceva og den tilhørende cobas EGFR Mutation Test fra schweiziske Roche mod den samme indikation.

Læs også: FDA godkender kræftpille og tilhørende test

Mere fra MedWatch

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier