MedWatch

FDA godkender Boehringers lungekræftmedicin

De amerikanske sundheds-myndigheder, FDA, har godkendt et lægemiddel til behandling af lungekræft fra tyske Boehringer Ingelheim. For få måneder siden godkendte myndighederne et lignende produkt rettet mod præcis samme indikation.

Foto: Colourbox

Tyske Boehringer Ingelheim har fået godkendt lægemidlet Gilotrif (afatinib) til behandling af patienter med metastatisk ikke-småcellet lungekræft, som udviser bestemte EGFR-genmutationer. Det oplyser myndighederne på sin hjemmeside.

Samtidig med godkendelsen af Gilotrif, som er udviklet af den tyske medicinalvirksomhed Boehringer Ingelheim, har man også godkendt den tilhørende therascreen EGFR RGQ PCR Kit, som er et såkaldt companion diagnostic, der skal fastslå, om patienternes kræftsygdom udviser de pågældende genmutationer.

”Dagens godkendelse viser, hvordan en bredere forståelse af en sygdoms bagvedliggende molekylære forbindelser kan føre til udviklingen af skræddersyede behandlinger,” siger Richard Pazdur, som står i spidsen for Office of Hematology and Oncology Products i FDA’s Center for Drug Evaluation and Research.

Det er anden gang indenfor kort tid, at FDA godkender et lægemiddel med medfølgende diagnostisk test til behandling af metastatisk ikke-småcellet lungekræft med EGFR-genmutationer.

I maj måned godkendte man således lægemidlet Tarceva og den tilhørende cobas EGFR Mutation Test fra schweiziske Roche mod den samme indikation.

Læs også: FDA godkender kræftpille og tilhørende test

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier