MedWatch

FDA godkender kræftpille og tilhørende test

De amerikanske medicinmyndigheder, FDA, har godkendt en pille som førstelinjebehandling af en bestemt type lungekræft, samt en test, som er i stand til at opdage en mutation, der er skyld i kræfttypen.

Foto: Colourbox

Roche-datterselskabet Genentech og partneren Astellas Pharma har netop fået godkendt et lægemiddel til behandling af lungekræft af amerikanske FDA. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Genentech.

Lægemidlet, med navnet Tarceva, er i pilleform og bliver godkendt som førstelinjebehandling af patienter med metastatisk ikke-småcellet lungekræft, hvis tumorer udviser såkaldte EGFR-mutationer. Samtidig har FDA godkendt en test kaldet cobas EGFR Mutation Test, som er udviklet af Roche og er beregnet til at påvise netop disse mutationer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier