MedWatch

Nyt kræftmiddel viser lovende resultater i tidlige studier

En ny immunterapi til behandling af kræft fra medicinalkoncernen Roche har vist lovende resultater i et netop overstået fase 1-studie.

Foto: Colourbox

Et eksperimentelt lægemiddel, der hjælper kroppens immunsystem til at bekæmpe kræft, har vist sig sikker og i stand til at mindske svulster fra en række kræfttyper i et mindre klinisk studie i de tidlige stadier, meddeler forskerne bag forsøget tirsdag.

Lægemidlet, kaldet MPDL320A, blev opdaget og bliver nu udviklet af Roche-selskabet Genentech. Fase 1-forsøget af medicinen med deltagelse fra 30 patienter med fremskreden kræft var et såkaldt dosis-eskaleringsstuide beregnet på at undersøge midlets toksicitet ved højere doser.

Men forskerne var også begejstrede for, hvad de så i forbindelse med midlets effekt.

”Vi så klare beviser for anti-tumor-aktivitet i en lang række diagnoser, såsom lunge-, nyre-, tyktarms- og mavekræft,” siger Dr. Michael Gordon, som præsenterede resultaterne ved et møde for The American Association for Cancer Research tirsdag, ifølge nyhedsbureauet.

Læs hele historien fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier