Lundbeck vil hyre over 200

Lundbeck forventer at få godkendt lægemidlet Brintellix på det amerikanske marked i oktober, og i den forbindelse vil man ansætte minimum 200 nye salgsrepræsentanter i USA.
Foto: Lundbeck, PR
Foto: Lundbeck, PR

Danske Lundbeck og dennes japanske partner Takeda vil hyre mere end 200 nye amerikanske salgsrepræsentanter forud for en forventet godkendelse af lægemiddelshåbet Brintellix mod depression i USA senere på året.

Det afslører finansdirektør, Anders Götzsche, i et interview med Bloomberg efter offentliggørelsen af virksomhedens kvartalsregnskab onsdag.

”Det bliver en væsentlig salgsstyrke, som Takeda og Lundbeck stiller til rådighed til lanceringen af Brintellix. Det bliver helt klart mere end 200,” siger han til nyhedsmediet og tilføjer, at man anslår topsalgspotentialet for medicinen til at ligge mellem 1 og 2 mia. dollar.

Depressionsmidlet Brintellix er udset til at afløse det populære lægemiddel Lexapro/Cipralex, der mistede patentbeskyttelse i USA sidste år og efterfølgende har mistet markedsandele. Salget af Cipralex, som produktet er markedsført under i Europa og Asien, viste dog en mindre fremgang i det netop aflagte kvartalregnskab. Cipralex løber af patent på samtlige europæiske markeder i tredje kvartal 2014.

De amerikanske lægemiddelsmyndigheder, FDA, har fastsat en beslutning for Brintellix’ amerikanske skæbne til d. 2. oktober i år.

Læs mere om Lundbecks kvartalsregnskab her: Lundbeck øger forventningerne

Læs hele artiklen fra Bloomberg her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også