MedWatch

Medicofirma får grønt lys til epilepsi-forsøg

FDA har givet medicoselskabet NeuroSigma lov til at påbegynde fase 3-studier med sit udstyr til behandling af epilepsi, som et led i firmaets registreringsansøgning i hjemlandet.

Foto: Colourbox

Medicovirksomheden NeuroSigma har fået grønt lys fra de amerikanske lægemiddelsmyndigheder, FDA, til at gå i gang med fase 3-forsøg med sit Monarch eTNS-system til behandling af epilepsi. Det skriver massdevice.com.

Fase 3-studierne skal danne grundlag for en registreringsansøgning for udstyret i USA. Produktet er allerede på hylderne i Europa og Canada. Man vil nu påbegynde studier ved en række centre i USA, Canada og Europa til støtte for ansøgningsprocessen for produktet i hjemlandet.

Neurosigma forklarer ifølge hjemmesiden, at tidligere studier med Monarch eTNS-systemet allerede har vist, at det er i stand til at mindske risikoen for epilepsianfald med 50 pct. i omkring 2/5 af de behandlede patienter.

Læs nyheden fra massdevice.com her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier