MedWatch

Operation kan give nøglen til diabetes-mysterium

Forskere er kommet tættere på svaret på, hvorfor en såkaldt gastric bypass-operation kan være med til at kurere diabetes 2 patienter.

En gruppe amerikanske forskere mener at have fundet svaret på et velkendt diabetes-mysterium – hvorfor en bestemt fedmeoperation i visse tilfælde kan kurere folk for type 2 diabetes. Det skriver Medical News Today.

Forskerne fra Boston Children’s Hospital siger, at såkaldte gastric bypass-operationer tidligere har vist sig at kunne kurere patienter med diabetes 2 for deres sukkersyge, men at det indtil videre ikke har stået klart præcis hvorfor. Det mener de nu at have fundet svaret på.

De har undersøgt effekterne af gastric bypass-operationer i rotter i løbet af et år og analyseret tyndtarmens rolle i forhold til kroppens glukoseproduktion. En gastric bypass-operation fungerer i bund og grund ved, at man skiller den øverste del af tarmsystemet fra resten af mavesækken – og her er det netop tyndtarmen, der berøres.

Forskerne opdagede, at tyndtarmen bruger glukose og skiller sig af med det efterfølgende, hvilket er med til at regulere blodsukkerniveauet.

”Vi har set patienter, som er blevet kureret for type 2 diabetes efter gastric bypass, men vi har aldrig vidst hvorfor. Folk har fokuseret på hormoner, fedt eller muskelmasse, men i dette studie har vi vist, at svaret ligger et eller andet sted i tyndtarmen for det meste,” udtaler Nicholas Stylopoulos fra hospitalets afdeling for endokrinologi ifølge hjemmesiden.

Læs hele historien fra Medical News Today her.

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier