MedWatch

Bioneer lander aftale på maven

Universitetsselskabet Bioneer:Farma har indgået aftale om en ny kunstig mavemodel, der giver indblik i lægemidlers tur gennem mavetarmkanalen.

Fremover bliver det lettere for danske medicinalvirksomheder at finde ud af, hvordan deres nye lægemidler, der indtages oralt, klarer turen gennem maven og tarmene.

Selskabet Bioneer:Farma, som er en forretningsenhed under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, og som rådgiver danske medicinalfirmaer, har nemlig indgået aftale med det britiske firma Plant Bioscience Limited om en kunstig mavemodel.

Lægemidlers påvirkning af mavesækken og tarmene kan i visse tilfælde give besvær for patienten, men med mavemodellen – the dynamic gastric model eller bare ”the gut model” – kan Bioneer:Farma hjælpe virksomheder med at teste, hvordan et givet lægemiddel eller f.eks. en ingrediens i fødevarer klarer turen gennem mavetarmkanalen.

”The gut model tager vores kompetencer til et nyt, højere niveau. I kombination med vores eksisterende fordøjelsesmodeller kan vi nu gennemføre avancerede analyser igennem hele mavetarmkanalen,” udtaler Anette Müllertz, lektor på Københavns Universitet og ansvarlig for Bioneer:Farma, i en pressemeddelelse.

Nyt lægemiddel mod udbredt kvindesygdom 

Fedme-implantat sender mæthedssignaler til hjernen

Millioner til jagten på mæthedspille 

Bioneer:FARMA jagter køber til ny sprøjte 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt. 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier